Foto: Shutterstock
No 18. oktobra līdz 2. novembrim Rīgā un Latvijas lielākajā pilsētās pie veikaliem "Maxima" norisināsies logu slotiņu "Champion" un auto lampu "Osram" oficiālā izplatītāja Latvijā – uzņēmuma "Getz Bros & Co (Latvia) Ltd." –, riepu ražotāja "Bridgestone", apdrošināšanas kompānijas "Seesam Insurance AS" un Latvijas Autoinženieru asociācijas rīkotā kampaņa "Pārsteidz ziemu!". Tās laikā autovadītājiem bez maksas tiks piedāvāta iespēja pārbaudīt galvenos auto mezglus, kas nodrošina drošu braukšanu ziemas apstākļos.

Kampaņa "Pārsteidz ziemu!" tiek rīkota jau otro gadu – 2012. gadā tā guva lielu autovadītāju atsaucību, veicot pārbaudi vairāk nekā 600 automašīnām. Šajā gadā kampaņas "Pārsteidz ziemu!" mērķis nav mainījies – informēt autovadītājus par automašīnas sagatavošanu ziemai un veikt diagnostiku galvenajos automašīnas mezglos, kas nodrošina drošu pārvietošanos ziemas apstākļos.

Pārbaude ietvers: riepu protektora un gaisa spiediena mērījumu, akumulatora jaudas mērījumu, kā arī logu slotiņu nolietojumu diagnosticēšanu. Papildus autovadītājiem tiks piedāvāta iespēja bez maksas nomainīt logu slotiņas.

Katrs akcijas apmeklētājs saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti visi pārbaudes rezultāti, kas autovadītājam ļauj automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā doties uz autoservisu, lai tehniskās nebūšanas laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai gan rudens, gan ziemas laikapstākļos.

Akcijas laikā automašīnu tehnisko pārbaudi veiks kvalificēti speciālisti no Latvijas Autoinženieru asociācijas.

Kā rāda dati par kampaņas laikā pārbaudītajām automašīnām 2012.gadā, trešdaļai no tām akumulatori nav ideālā kārtībā. Arī dati par pārbaudītajām logu slotiņām nebija iepriecinoši – tikai 50% no pārbaudītajām automašīnām tās ir darba kārtībā. Attiecībā uz riepu tehnisko stāvokli (spiedienu un protektoru), pagājušā gadā 25% no akcijas apmeklētājiem tika ieteikts nomainīt riepas to automašīnām.

"Tuvojoties ziemas sezonai, iesakām pievērst lielāku uzmanību riepu drošībai. Riepu uzturēšana labā stāvoklī vienmēr ir bijis svarīgs aspekts drošībai uz ceļa, it īpaši dodoties garos ceļojumos. "Bridgestone" Eiropā gadu gaitā ir veicis neskaitāmas riepu drošības pārbaudes, kas ļāvušas secināt, ka vairāk nekā 78% no visiem transportlīdzekļiem ir nepiemēroti braukšanai. Tādēļ iesakām izmantot iespēju un pārbaudīt savu auto bez maksas kampaņas "Pārsteidz ziemu!" ietvaros, lai pārliecinātos, ka auto ir gatavs ziemai," uzsver "Bridgestone" mārketinga un mazumtirdzniecības attīstības vadītājs Baltijas valstīs Intars Vizbulis.

Pirmā kampaņas pārbaude tiks aizvadīta 18. oktobrī, no plkst. 16 līdz 20 pie veikala "Maxima XXX", Deglava ielā 57, Rīgā. Detalizētāka informācija par automašīnas sagatavošanu ziemai un akcijas norises vietām pieejama interneta mājaslapā www.parsteidzziemu.lv.

Akciju "Pārsteidz ziemu!" organizē uzņēmumi "Getz Bros & Co (Latvia) Ltd.", riepu ražotājs "Bridgestone", apdrošināšanas kompānija "Seesam Insurance AS", sadarbībā ar Latvijas Autoinženieru asociāciju un interneta portālu "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!