Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajās divās nedēļās, no 23. oktobra līdz 5. novembrim, Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās pie veikaliem "Maxima" autovadītājiem bija iespēja bez maksas pārbaudīt sava automobiļa gatavību ziemas sezonai. Ceturto gadu uzņēmuma "Getz Bros. & Co. (Latvia)" rīkotā kampaņa "Pārsteidz ziemu!" apliecināja – Latvijas autovadītāji ar katru gadu pievērš aizvien lielāku vērību sava spēkrata tehniskajam stāvoklim, jo sevišķi pirms ziemas iestāšanās.

Kampaņas laikā ikvienam autovadītājam bija iespēja bez maksas pārbaudīt auto mezglus, kas garantē drošu braukšanu ziemā: lampu augstumu, riepu protektora dziļumu un riepu spiedienu, akumulatoru jaudu un vējstiklu slotiņu nolietojumu. 12 kampaņas norises dienās tika pārbaudītas vairāk nekā 900 automašīnas, kas apliecina autovadītāju vēlmi ziemu sagaidīt ar pienācīgi sagatavotu spēkratu.

Kā rāda dati par šī gada kampaņu, no visiem pārbaudītajiem automobiļiem gandrīz pusei jeb 48% riepas bija ar atbilstošu protektora un spiediena līmeni, kas garantē drošus braukšanas apstākļus ziemā.

Priecē fakts, ka vairums no kampaņas laikā pārbaudītajām automašīnām jau bija aprīkotas ar ziemas riepām, kas apliecina autovadītāju apzinīgumu, negaidot pirmo sniegu vai salu, lai sāktu domāt par riepu nomaiņu.

Salīdzinot ar 2014. gadu, būtiski nav mainījusies situācija pārbaudīto automašīnu akumulatoru mērījumos – ja pagājušā gadā 56% pārbaudīto auto tie bija tehniskā stāvoklī, tad šogad 9% pieaugums un par darba kārtībā esošiem atzīti 65% jeb 550 pārbaudīto akumulatoru.

Visiepriecinošākie dati minami par pārbaudīto lukturu gaismas intensitāti, kur 80% no pārbaudītajiem auto tā bija ideālā darba kārtībā, garantējot labu redzamību uz ceļa gada tumšākajā periodā un neradot risku apžilbināt citus autovadītājus.

To pašu var attiecināt uz vējstiklu slotiņām – 70% jeb 585 no pārbaudītajām automašīnām vējstiklu slotiņas nodrošinās labu redzamību lietus un slapja sniega gadījumā.

Kampaņa "Pārsteidz ziemu!" tika rīkota ceturto gadu pēc kārtas un tās mērķis – informēt autovadītājus par automašīnas sagatavošanu ziemai un veikt diagnostiku galvenajos automašīnas mezglos, kas nodrošina drošu pārvietošanos ziemas apstākļos – arī šajā gadā pierādīja aktualitāti, kampaņas laikā pulcējot plašu apmeklētāju skaitu.

Kampaņas laikā automašīnu tehnisko pārbaudi veica kvalificēti speciālisti no Latvijas Autoinženieru asociācijas, kuri lielākajai daļai no pārbaudīto automašīnu īpašniekiem sniedza arī praktiskus padomus par to, kā novērst atklātās tehniskās nepilnības, lai sagatavotu automašīnu ziemas periodam.

Kampaņu "Pārsteidz ziemu!" organizē vējstiklu slotiņu "Champion" un auto lampu "Osram" oficiālais izplatītājs Latvijā uzņēmums "Getz Bros & Co (Latvia) Ltd.", riepu ražotājs "Bridgestone", apdrošināšanas kompānija "Seesam Insurance AS" sadarbībā ar Latvijas Autoinženieru asociāciju, Ceļu satiksmes drošības direkciju un interneta portālu "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!