Foto: Publicitātes foto

Ziema nereti pārsteidz nesagatavotus gan Latvijas autobraucējus, gan ceļu uzturētājus, tāpēc vējstiklu slotiņu "Champion" oficiālais izplatītājs Latvijā uzņēmums "Getz Bros. & Co. (Latvia)" sadarbībā ar apdrošināšanas kompāniju "Seesam Insurance AS", riepu ražotāju "Bridgestone" un Latvijas Autoinženieru asociāciju no 24. oktobra līdz 8. novembrim jau trešo gadu pēc kārtas piedāvās bezmaksas pārbaudi tiem automašīnu mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā.

Kampaņas, kas aizvadītajos divos gados izpelnījusies atzinību daudzu autovadītāju vidū (2012. un 2013. gadā kopā pārbaudītas vairāk nekā 1 300 automašīnu), mērķis šajā reizē būs autovadītāju uzrunāšana, uzsverot piecus drošības vaļus, uz kuriem balstās droša un pārliecinoša pārvietošanās ar auto pa Latvijas ceļiem ziemas periodā.

Katram kampaņas dalībniekam tiks sniegta informācija par automašīnas tehniskajiem aspektiem, kas garantē drošu braukšanu ziemā. Šos padomus izstrādājuši un ar tiem dalīsies Latvijas Autoinženieru asociācijas pārstāvji.

Kampaņas divu nedēļu laikā visā Latvijā pie veikaliem "Maxima" būs iespēja pārbaudīt akumulatora jaudu, riepu protektoru un spiedienu, kā arī saņemt vizuālo savirzes novērtējumu.

Papildus tiks pārbaudītas vējstiklu slotiņas, kā arī katra kampaņas apmeklētāja automašīnas vējstiklu šķidruma tvertne tiks papildināta ar ziemai atbilstošu vējstiklu šķidrumu. Kampaņas laikā ikvienam apmeklētājam tiks piedāvāta arī iespēja bez maksas nomainīt vējstiklu slotiņas.

Tehnisko pārbaudi automašīnām veiks sertificēti auto inženieri no Latvijas Autoinženieru asociācijas. Katrs akcijas apmeklētājs, pēc sava auto pārbaudes, saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti, kas automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā autovadītājam ļaus jau informētam doties uz autoservisu, lai trūkumus laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai rudens un ziemas laika apstākļos.

Detalizētāka informācija par kampaņu, kā arī konkrētas pārbaudes vietas pieejama mājaslapā www.parsteidzziemu.lv. Pirmā kampaņas norises diena – piektdiena, 24. oktobrī, no plkst. 16 līdz 20, pie veikala "Maxima XXX", Deglava ielā 67, Rīgā.

Kampaņa "Pārsteidz ziemu!" pirmo reizi norisinājās 2012. gadā, kad divu nedēļu laikā Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās kopumā tika pārbaudītas vairāk nekā 600 automašīnas.

Bezmaksas pārbaudi galvenajiem auto mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemas apstākļos, atzinīgi novērtēja pārbaudīto automašīnu īpašnieki, ko apliecināja arī aizvadītā gada kampaņa, kurā tika pārbaudīti vairāki simti automobiļu.

Kā rāda dati par 2013. gada kampaņā pārbaudītajām automašīnām, akumulatori ideālā darba kārtībā bija 60% kampaņas apmeklētāju automašīnu. Attiecībā uz logu slotiņām aizvadītajā gadā bija vērojama pozitīva tendence, proti, salīdzinot ar 2012. gadu, kad 50% no pārbaudītajām automašīnām tās bija darba kārtībā, 2013. gadā šādu stāvokli varēja piemērot jau 70% kampaņā iesaistītajām automašīnām.

Savukārt riepu tehniskā stāvokļa (spiediens un protektora dziļums) 2013. gada pārbaudē iegūtie dati uzrādīja, ka, lai garantētu drošu pārvietošanos ziemas apstākļos, 42% akcijas apmeklētāju auto nepieciešams nomainīt riepas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!