Aizsalusi un auksta automašīna ziemā aizņem ne tikai vairāk laika atbilstošai tās sagatavošanai braukšanai, bet ir arī videi nedraudzīga. Logu attīrīšana no ledus aizņem ievērojamu laiku, savukārt auksta dzinēja darbināšana rada vairāk toksiskos izmešus un tie patērē vairāk degvielas. Efektīvs un mūsdienīgs risinājums automašīnas dzinēja siltuma uzturēšanai ir autonomā apsildes sistēma. Automašīnu rezerves daļu un aksesuāru veikals ''Autoeksperts'' skaidro šī mūsdienīgā risinājumā priekšrocības un iespējas.

Šādas apkures sistēmas vidējais degvielas patēriņš 20 minūšu laikā ir aptuveni 200 ml, taču 20 - 40% minētā degvielas patēriņa tiek kompensēts ar iepriekš uzsildīta dzinēja samazināto degvielas patēriņu.

Webasto apkures sistēmas darbības princips attēlots augstāk redzamajā video.

Veicot Webasto autonomas apkures sistēmas testēšanu, eksperti ir identificējuši sekojošas lietošanas priekšrocības, kas sekmēs gan automašīnas lietošanas drošību, gan jūsu komfortu automašīnas lietošanai ziemā:

1. Laba redzamība nozīmē drošību

Webasto autonomā apkure nodrošina pilnīgu redzamību caur automašīnas logiem, iztiekot bez ledus skrāpēšanas. Rīts ārā, aukstumā un ledus skrāpēšana no stikliem - pagātne. Atrisināta arī problēma ar logu aizsvīšanu un atkārtotu apledošanu no automašīnas iekšpuses.

2. Siltums automašīnas salonā jau tajā iekāpjot

Automobiļa salonā jau no iekāpšanas brīža ir patīkama temperatūra. Autovadītājs var aizmirst par sastingušiem pirkstiem, drebināšanos, salstošām kājām un aukstiem sēdekļiem. Autonomā apkures sistēma ir īpaši iecienīta citviet Eiropā, kur iepriekšēja automašīnas darbināšana dzinēja uzsildīšanas nolūkos ir aizliegta.

3. Ērta lietošana

Automašīnas īpašniekam ir izvēles brīvībai, kā izmantot un iedarbināt Webasto autonomo apkuri. Iespējama attālināta ieslēgšana ar pulti, mobilā tālruņa aplikāciju vai uzstādot digitālo taimeri.

Gan dīzeļdzinēja, gan benzīna dzinēja automašīnām pieejama arī alternatīva apkures sistēma Calix, kas darbojas, pieslēgta pie elektrības padeves. Jau iepriekš minēto apkures sistēmu priekšrocības papildina iespēja to pieslēgt pie 220V elektrības padeves un mazākas degvielas patēriņa izmaksas.

Jums un Jūsu auto piemērotāko autonomās apkures sistēmu palīdzēs izvēlēties veikala "Autoeksperts" speciālisti G.Astras ielā 3.

Līdz 19.janvārim piedalieties konkursā "Siltās dienas" un laimējiet dāvanu karti 100 EUR vērtībā veikalā "Autoeksperts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!