Foto: Publicitātes attēli

Portāls www.iAuto.lv sestdien, 1. jūnijā svin savu 12. dzimšanas dienu. Svin ar lepnu saukli „Pirmais Latvijā” un ar tikko nomainītu jaunu veidolu, kurš dod tiesības uz otru virsrakstā likto epitetu – jaunākais.

2001. gads. Toreiz auto tematikā vēl dominēja drukātie mediji. Lielie informatīvie www portāli (Delfi, Tvnet, Apollo u.c.), kuru auto iedaļas tagad lielas un stipras, tikko sāka savas gaitas un spēkus koncentrēja visaptverošu ziņu jomā. Bet galvenais - vēl nebija ne draugiem.lv, ne „facebook", ne „twitter", un www.iAuto.lv var lepoties kā foruma pionieris. Šķiet tieši pateicoties tam iAuto.lv svin jubileju ilggadēju un uzticamu apmeklētāju lokā, kopā ar veciem draugiem, kuri nav tikai lasītāji, bet arī aktīvi satura veidotāji. Rezultāts - iAuto arī šodien ir apmeklētākais specializētais auto tematikas portāls Latvijā saskaņā ar Gemius Audience 2013 datiem.

2013. gads. Pagājušā gada beigās portāls iAuto tika pārdots „EON" SIA , kura jau no 2009. gada strādā mediju nozarē ar jaunu auto portālu www.jauniauto.lv, un no 2012. gada ir konkursa „Latvijas Gada auto" organizators. „EON" SIA vadītājs Māris Ozoliņš pārņēmis stafeti no iAuto tēva Elmāra Bieles, plāno attīstīt  iAuto kā nozarē ietekmīgāko. Lielāko uzmanību pievēršot kvalitatīvam un aktuālam saturam, ar būtiskāko uzsvaru uz oriģināliem materiāliem, kuru deficīts interneta medijos steigas un „copy/paste" laikmetā kļuvis pārlieku izplatīts. Ar privātām juridiskām un tehniskām konsultācijām. Ar saglabātu un pilnveidotu lasītāju forumu.

www.iAuto.lv  autoru loks  tikai veidojas. Šajā jomā portālu konsultē „Latvijas Avīzes" žurnālists Atis Jansons (avīzes un iAuto sadarbības līguma ietvaros). Atis Jansons: „Tribīne netiks liegta nevienam pieredzējušam rakstītājam, tomēr lielākās cerības iAuto saista ar cilvēkiem, kuri tematiku pazīst izcili, bet nav profesionāli žurnālisti. Piemērs - nesen publicētais rallija lielmeistara Ivara Caunes raksts par „Gada auto". Rubriku „Avārija" apsolījis balstīt un stūrēt tieslietu eksperts Oskars Irbītis. Joprojām katram no jums atbildēt gatavs strīdīgu situāciju pārzinātājs Ēriks Griģis sadaļā - Apdrošināšana"

Kurš vēl vēlas izteikties? Atrakstiet. iAuto vēlas un pacentīsies būt ne tikai „vēsturiski pirmais", bet arī šodien - tieši jūsējais.

Ienāc jaunajā www.iauto.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!