Vācu profesionālo instrumentu ražotājs "Metabo" laidīs klajā kārtējo tehnikas inovāciju – jaunu elektrisko leņķa slīpmašīnu sēriju. Tās ir vēl izturīgākas, drošākas un ļauj paveikt darbu vēl ātrāk un profesionālāk.

Jaunajām leņķa slīpmašīnām ir par 20% lielāka motora jauda un par 50% lielāks griezes moments, kas nodrošina lielāku darba produktivitāti. Līdz šim pierastā 1,4 kW jauda tagad palielināta līdz 1,7 kW. "Metabo Marathon" motors tagad ir vēl jaudīgāks, garantējot vēl lielāku griezes momentu. Izmantojot instrumentus, var strādāt ātrāk un mazāku piepūli, vienlaikus iegūstot labāku rezultātu. Slīpmašīnām ir dažādi ātrumi, un tos var pielāgot attiecīgās virsmas apstrādei.

Uzlabotā ventilācijas sistēma ļauj daudz lielākam gaisa daudzumam cirkulēt ap motoru, līdz ar to ievērojami tiek paildzināts instrumentu kalpošanas laiks un uzlabota dzesēšana. Izturīgā disku bremžu sistēma apstādina disku/slīpripu 2 sekunžu laikā pēc instrumenta izslēgšanas. Īpaši svarīgi tas ir tiem instrumentu lietotājiem, kas strādā augstās vai norobežotās konstrukcijās. "Quick" sistēma viegli un ātri ļauj nomainīt griezējdiskus, neizmantojot papildu instrumentus. Pēc instrumenta izslēgšanas un pirms disks pilnībā apstājas, vienkārši jāpārslēdz vārpstas atslēga un regulēšanas uzgriezni var viegli atvienot ar roku.

Tas viss paveikts, būtiski nepalielinot ierīces izmēru un svaru. Instrumentiem ir parocīgs korpusa dizains, kas nodrošina ergonomisku un drošu satvērienu. Slīpmašīnas aprīkotas ar anti-vibrācijas rokturi, nodrošinot amortizāciju un palīdzot izvairīties no iespējamām roku sāpēm. Tas ir īpaši svarīgi tiem, kas bieži izmanto leņķa slīpmašīnas.

"Metabo" ir līderis arī akumulatoru instrumentu tehnoloģijās. Šobrīd ražotājs jau piedāvā akumulatorus ar 5,2 Ah. Šis ir pirmais un vienīgais akumulators ar ilgāko iespējamo darbības laiku, kas padara daudz ērtāku un vienkāršāku veicamā darba izpildi. Salīdzinot ar 3,0 Ah akumulatoriem, 5,2 Ah akumulators sniedz iespēju strādāt pat par 75% ilgāk bez uzlādes. Samazinot uzlādes reižu skaitu, tiek pagarināts akumulatora kalpošanas ilgums. Instrumentu klāsts tiek nemitīgi papildināts un drīzumā klajā tiks laists arī šķērszāģis ar akumulatoru.

Visiem "Metabo" instrumentiem ir viena kopīga iezīme - tie ir tehnoloģiski moderni instrumenti profesionālam darbam. Garantējot augstu kvalitāti, ražotājs saviem instrumentiem nodrošina 3 gadu garantiju.

"Metabo" ir Vācijas profesionālo instrumentu ražotājs. Uzņēmums dibināts 1924. gadā, un kopš dibināšanas tā mērķis vienmēr ir bijis būt līderim jaunu tehnoloģiju izmantošanā un darba efektivitātes palielināšanā. Uzņēmums lepojas ar pirmo leņķa slīpmašīnu (izgatavota 1950. gadā), pirmo ātras fiksācijas urbjpatronu (izgatavota 1952. gadā), pirmo triecienurbjmašīnu (izgatavota 1957. gadā) un citām tehnoloģiskajām inovācijām. "Metabo" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem savā nozarē ar pārstāvniecībām visā pasaulē.

Plašāka informācija par "Metabo" instrumentiem un to iespējām lasāma mājaslapā www.metabo.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!