Foto: Pixabay
Siltākas ziemas nenozīmē, ka auto vairs nav speciāli āsagatavo aukstajai sezonai. Latvijas likumdošana nosaka, ka ziemas riepas ir obligātas no 1. decembra, savukārt izmantot šādas riepas var vēl agrāk – jau no 1. oktobra. Ja veco riepu komplekts vairs nav lietojams, ir īstais laiks jau tagad padomāt par jaunu ziemas riepu iegādi, lai neatstātu svarīgu pirkumu uz pēdējo brīdi. Kam pievērst uzmanību riepu izvēlē un kādas riepas ir vislabākās – par to lasi raksta turpinājumā!

5 parametri, kas ietekmē riepu izvēli

Labākās un dārgākās riepas nav gluži sinonīmi, lai gan dārgākie modeļi ir pieejami ar ļoti labām īpašībām. Un tomēr ziemas riepu izvēlē jāņem vērā ne tikai cena, bet arī:

  • riepu tips. Ziemas riepu klāstā ir gan ziemas, gan tā saucamās M+S jeb Mud+Snow riepas. Ar tām var braukt cauru gadu, taču šādas riepas nav bez saviem trūkumiem – vasarā tās var slīdēt un, salīdzinājumā ar speciālām ziemas riepām, M+S patērē daudz vairāk degvielas;
  • riepu raksturlielumi. Izvēle ir starp trīs variantiem: standarta jeb Centrāleiropas tipa riepas, piemērotas braukšanai pa attīrītiem pilsētas ceļiem; neradžotas Skandināvu ziemas riepas lielākai stabilitātei grūtos braukšanas apstākļos; radžotas riepas pat ekstremāliem ceļa apstākļiem un lieliskai saķerei ar apsnigušu un apledojušu ceļu;
  • protektora tips. Ziemas riepām ir trīs protektoru veidi: simetriskie, asimetriskie un ar norādītu kustības virzienu. Simetriskais protektors ir laba izvēle īsām distancēm un pilsētas mašīnām; asimetriskie ir vairāk piemēroti jaudīgākiem auto, savukārt riepas ar kustības virziena protektoru ir paredzēti sporta automobiļiem;
  • saķeri ar slapju virsmu. Salīdzinājumā ar vasaras riepām, visām ziemas riepām ir labāka saķere ar asfaltu, taču dažādiem riepu modeļiem šis parametrs atšķiras. Saķeri ar slapju virsmu vērtē no A līdz F, kur A vērtējums apzīmē labāko saķeri. Šis parametrs ir īpaši svarīgs braucējiem, kuri izmanto auto ne tikai ikdienas braucieniem pa attīrītiem pilsētas ceļiem, bet arī izbraucieniem uz laukiem un ziemas ceļojumiem;
  • degvielas patēriņa efektivitāte. Ilgtermiņā ietaupīt uz degvielas iespējams, izvēloties augstākās klases riepas. Protams, cenas ziņā tas ir nopietns pirkums, tāpēc ieguldīt dārgākās riepās vērts tad, ja neesi nedēļas nogaļu braucējs un intensīvi izmanto savu automašīnu visā ziemas sezonā.

Avots: Pixabay.com

Pie labākajām ziemas riepām noteikti neattiecas lietotas un atjaunotas riepas. Lai gan tas ir viens no ekonomiskākajiem piedāvājumiem tirgū, lietoto riepu trūkumi pārsniedz ieguvumus no zemām cenām. Ja draudzīgas riepu izmaksas ir viena no Tavām galvenajām prioritātēm, Tev ir divreiz vairāk iemeslu sākt riepu meklējumus savlaicīgi – attopoties novembra beigās, meklēt jaunas un pieejamas riepas jau būs par vēlu. Kvalitātes un cenas līdzsvaru meklē internetā – viena no lielākajiem e-veikaliem Baltijā 1a.lv.

Avots: Pixabay.com

4000+ riepu modeļi interneta veikalā

Interneta veikals 1a.lv piedāvā ne tikai riepas, taču sortimenta ziņā tas konkurē ar lielākajiem riepu tirdzniecības punktiem. 1a.lv preču klāstā atradīsi riepas no Goodyear, General Tire, Michelin, Uniroyal, Hankook un citiem ražotājiem-nozares līderiem. Parocīga meklēšana, detalizēti apraksti un vairāk nekā 10 atlases filtri palīdzēs izvēlēties vislabākās riepas gan vieglajiem un apvidus auto, gan mikroautobusiem un sporta automašīnām.

1a.lv piegādā riepas uz pircēja izvēlēto adresi – pasūti jaunu riepu komplektu interneta veikalā un saņem to uz mājām vai sarunā piegādi uzreiz uz riepu montāžas vietu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!