Foto: Publicitātes foto
Daži auto ražotāji runā par savu automobiļu unikālajām drošības sistēmām, tomēr neviens no tiem nepiedāvā saviem klientiem pārbaudīt šīs sistēmas reālajā dzīvē.

Subaru distributors Baltijas valstīs un Skandināvijā - Subaru Nordic - sadarbībā ar SUBARU oficiālo izplatītāju Latvijā TC Motors organizē īpašu pasākumu, kura laikā jums būs iespēja sajust, kā braukšanas laikā par jūsu drošību rūpējas autovadīšanas atbalsta sistēma EyeSight, kas atzīta par vienu no labākajām pasaulē.

Mēs, Subaru, augstu vērtējam drošību uz ceļa un, tā kā būtiska loma ir preventīvajai aizsardzībai, mēs strādājam un rūpējamies, lai nelaime nenotiktu. Tāpēc mēs radījām EyeSight, Subaru progresīvo autovadīšanas atbalsta sistēmu. Gluži kā otrs acu pāris EyeSight stereo kameras fiksē krāsainus trīsdimensiju attēlus ar gandrīz tikpat labu atpazīšanas spēju, kāda piemīt cilvēka acij.

Izmantojot attēlus no abām kamerām, lai precīzi noteiktu apveidus, ātrumu un distanci, sistēma atpazīst ne tikai automašīnas, bet arī motociklus, velosipēdus un gājējus. Kad sistēma konstatē bīstamu situāciju, tā brīdina vadītāju un, ja tas ir nepieciešams, pat iedarbina bremzes, lai palīdzētu izvairīties no nelaimes gadījuma. Ar šādu uzlabotu sniegumu EyeSight atvieglo autovadītāja darbu, tāpēc Subaru automašinā tu jutīsies drošāk.

SUBARU EyeSight tehnoloģija nodrošina auto vadītājam šādas 6 palīgfunkcijas: 

1. Pirmssadursmes bremžu palīgsistēma

Ja pirmssadursmes bremžu palīgsistēma konstatē iespējamu sadursmi ar citu transportlīdzekli vai šķērsli, tā var brīdināt autovadītāju, raidot skaņas signālu un ieslēdzot trauksmes lampiņu uz paneļa. Ja vadītājs tomēr neveic manevru, lai izvairītos no sadursmes, sistēma var automātiski ieslēgt bremzes, lai mazinātu triecienu vai izvairītos no sadursmes, ja tas ir iespējams. Ja vadītājs veic manevru, lai pats izvairītos no sadursmes, pirmssadursmes bremzēšanas asistents var palīdzēt vadītājam novērst satiksmes negadījumu.

2. Pirmssadursmes gāzes pedāļa kontrole 

Kad EyeSight priekšā pamana šķērsli, un tu atpakaļgaitas vietā ieslēdz priekšgaitas pārnesumu, pirmssadursmes gāzes pedāļa kontrole raida vairākus īsus skaņas signālus, ieslēdz brīdinājuma lampiņu un samazina dzinēja jaudu, lai palīdzētu tev izvairīties no sadursmes.

3. Pirmssadursmes stūres asistents

Kad konstatēta iespējama frontāla sadursme, pirmssadursmes stūres asistents palīdz autovadītājam veikt asu pagriezienu, lai izvairītos no negadījuma.

4. Adaptīvā kruīza kontrole 

EyeSight ne tikai saglabā ātrumu, ko ir izvēlējies autovadītājs, kā to dara parastās kruīza kontroles sistēmas. Konstatējot priekšā automašīnu, adaptīvā kruīza kontrole pielāgo ātrumu, lai saglabātu noteiktu distanci līdz priekšā braucošajam automobilim, kontrolējot distanci un ātruma atšķirību. Tā pielāgo dzinēju, transmisiju un bremzes, lai tava automašīna iekļautos kopējā plūsmā plašā ātrumu amplitūdā - no 0 līdz apmēram 180 km/h. Lai gan adaptīvā kruīza kontrole radīta šosejām un automaģistrālēm, tā atpazīst priekšā braucošo automobili un tā bremžu gaismu, tāpēc var noderēt distances saglabāšanai sastrēgumā. Tās ir ērtības gan garā ceļā, gan pilsētas sastrēgumos.

5. Brīdinājums par nestabilu braukšanu joslā un līniju šķērsošanu 

Ja noguruma dēļ kļūsti izklaidīgs un joslas ietvaros sāc braukt nestabili, brīdinājums par nestabilu braukšanu joslā tev palīdz saglabāt modrību ar skaņas signāla un mirgojoša indikatora palīdzību. Taču brīdinājums par nestabilu braukšanu joslā darbojas tikai, braucot ar ātrumu virs 60 km/h. Ja tu brauc ar ātrumu virs 50 km/h, nejauši pietuvojies joslas robežai un grasies to šķērsot, neieslēdzot pagrieziena signālu, tad, pirms tu izbrauc no joslas, ieslēdzas brīdinājums par līniju šķērsošanu, kas raida skaņas signālu un liek mirgot indikatora lampiņai.

6. Brīdinājums par priekšā stāvošā automobiļa kustības uzsākšanu

Kad tu stāvi sastrēgumā un EyeSight konstatē, ka satiksme atkal sāk kustēties, rīdinājums par priekšā stāvošā automobiļa kustības uzsākšanu mudina vadītāju ar skaņas signāla un mirgojoša indikatora palīdzību.


Nāc un izmēģini SUBARU EyeSight !

Ar jauno SUBARU OUTBACK

TC Motors autosalonā, Rīgā, Krasta ielā 40!

15. maijā no 10:00 līdz 19:00 

16. maijā no 10:00 līdz 16:00

Vairāk informācijas: www.tcm.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!