Foto: Publicitātes attēls
Rīgā atvērts pirmais pašapkalpošanās serviss, kurā katrs auto īpašnieks pats var veikt sava auto remontu, apskati un tūningu.

Pēdējos gados Eiropā aizvien populārāki kļūst pašapkalpošanās autoservisi. Šādi pakalpojumi pieejami Polijā, Lietuvā, Krievijā, kā arī Lielbritānijā un, protams, ārpus Eiropas robežām, proti - Amerikā. Tagad pašapkalpošanās autoserviss ir pieejams arī Rīgā.

Gandrīz katrs auto īpašnieks var veikt sava auto apkopi, piemēram, mainīt eļļu, apstrādāt pret koroziju, mainīt bremžu klučus, kā arī veikt sīkus remontus. Nav noslēpums, ka ir ne mazums autotehnikas fanu, kuri spēj veikt sarežģītu auto remontu un rezerves daļu maiņu, tomēr ne visiem ir pieejami nepieciešamie instrumenti, aprīkojums un piemērota darbavieta.

Remontējot automašīnu saviem spēkiem, ir vairāki ieguvumi. Tādējādi var kontrolēt remonta un detaļu kvalitāti, iegūt labāku izpratni par mašīnas tehnisko stāvokli un, protams, samazināt remonta izmaksas līdz pat 40%.

"Rīgas pirmais pašapkalpošanās autoserviss" darbojas tikai 3 mēnešus, bet šajā laikā to izmantojuši vairāki simti klientu, kas ir apmierināti ar paveikto auto remontu un saņemtajiem pakalpojumiem. Autoservisu izmanto dažādu auto marku un modeļu īpašnieki, no aprūsējoša Opel Astra līdz Range Rover Defender 3. Interesanti, ka vairāk nekā puse jeb 60% līdzšinējo klientu ir BMW īpašnieki. Atverot pašapkalpošanās autoservisu, sākotnēji bija bažas par instrumentu drošību un zagšanas gadījumiem, tomēr līdz šim neviens instruments nav pazudis un cietušas vien pāris atslēgas, kas liecina par cilvēku godprātību un saudzīgu izturēšanos pret citu īpašumu.

Autopacēlāja noma ir tikai 8,8 eiro stundā vai 55 eiro dienā. Klientiem ir sagatavots arī īpašais piedāvājums eļļas maiņai - tikai 5 eiro, ja klients iekļaujas pusstundā, kas ir pietiekami, ja pārzina savu auto. Cenā iekļauta autoservisa instrumentu un aprīkojuma noma, tomēr var brīvi izmantot arī savus instrumentus.

"Rīgas Pirmais Pašapkalpošanās Autoserviss" atrodas Starta ielā 7. Darba laiks - no 10:00 līdz 20:00. Servisā vienmēr atrodas administrators, kas palīdz novietot mašīnu uz auto pacēlāja un parāda, kur atrodas nepieciešamie instrumenti. Sīkāku informāciju var iegūt, apmeklējot www.autopats.lv vai zvanot 25977337, kontaktpersona Vladislavs Kirdāns.

Servisa tehniskie parametri:

  • 3 autopacēlāji no 3 līdz 4 tonnām;
  • 200 m3 platība;
  • Riepu montāžas un balansēšanas aprīkojums;
  • Metināšanas aprīkojums;
  • Kompresors un pneimatiskie instrumenti;
  • Visas nepieciešamās atslēgas;
  • Rokas un elektroinstrumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!