Foto: Publicitātes foto

Kanādietis Bils Makičerns jau 44 gadus ikdienā brauc ar "Porsche 911 Turbo" (930 – rūpnīcas indekss). Ar "pusnakts zilo" spēkratu vīrietis šajos gados ir nobraucis vairāk nekā 1,25 miljonus kilometru.

"Es uzaugu, amerikāņu muskuļauto ieskauts," autoražotāja preses paziņojumā norāda skotu izcelsmes kanādietis Makičerns, "jaunībā man bija "Oldsmobile 4-4-2". Tas nebija slikts braukšanai pilsētā un no luksofora līnijas, bet vadāmība tam gan bija kā piena vedējam".

1970. gadā Makičerns pirmo reizi izbrauca ar "Porsche 911 T" un bija pārsteigs, cik "labi sabalansēts un konstruēts ir šis sportiskais automobilis, kas, neskatoties uz saviem kompaktajiem izmēriem, ir arī gana komfortabls".

Pēc uzņēmuma nodibināšanas, kas specializējas paklāju tīrīšanā, Makičerns iegādājās sev dienesta "Porsche 911", bet pēc tam pamanīja 930. indeksa "911 Turbo". 1975. gada rudenī – tieši naftas krīzes pilnbriedā – viņš sev pasūtināja "Midnight Blue" krāsas automobili ar brūnu ādas salonu. Šis automobilis no Vācijas tika piegādāts 1976. gada maijā.

Kanādietis ar šo "Porsche" brauc gandrīz katru dienu. Visu šo gandrīz 44 gadu laikā tam bijušas tikai dažas nelielas tehniskas ķibeles, piemēram, bija nepieciešama dzesēšanas sistēmas ventilatora termomuftas maiņa, kā arī notika satiksmes negadījums ar kādu apvidus automobili, pēc kā balstiekārtā bija jāmaina pusass un kāda svira.

Pašlaik šī "Porsche" odometra rādījums ir 779 tūkstoši jūdžu jeb 1,254 miljoni kilometru. Joprojām tas ir Makičerna mīļākais automobilis, kuru viņš nemainītu pat pret vismodernāko superauto.

Šis "Porsche 911 Turbo" tolaik bija visātrākais Vācijā ražotais sērijveida automobilis. Tas aprīkots ar trīslitru turbopūtes sešcilindru benzīna dzinēju, kas ASV tirgum paredzētā versijā attīsta 234 zirgspēkus, nodrošinot piecu sekunžu paātrinājumu līdz 100 km/h un vairāk nekā 250 km/h maksimālo braukšanas ātrumu, kas ir ar mūsdienu sportiskajiem auto salīdzināma dinamika.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!