Foto: Kadrs no video
Kādus video visbiežāk cilvēki izvēlas skatīties par auto tēmu? Veidojot šo apkopojumu par 2014. gada populārākajiem auto tēmas video portālā "Delfi", šķita, ka, tāpat kā citos medijos, tās būs Krievijas avārijas un citi ceļu satiksmes misēkļi, kas iemūžināti ar šajā kaimiņvalstī populārajiem videoreģistratoriem. Tomēr šāds pieļāvums, par laimi, izrādījies maldīgs.

Vispatīkamāk priecē, ka par vispopulārāko auto tēmas video portālā "Delfi" kļuvis britu sociālās kampaņas video, kurā motociklistus un autovadītājus aicina būt vērīgākiem un iecietīgākiem vienam pret otru.

Ņemot vērā strauji tuvojošos gadu miju un faktu, ka šogad Latvijā uz ceļiem bojā gājis vairāk cilvēku nekā pērn, gribētos novēlēt, lai skatītājus ne tikai aizkustinātu minētais kampaņas video, bet arī patiešām liktu būt vērīgākiem.

Autovadītāju Krievijā nobiedē uz motora pārsega uzlēcis narkomāns


Kāda autovadītāja Krievijā nonākusi nepatīkamā situācijā – apstājoties pirms tramvaja, no tā izlēcis kāds hiperaktīvs vīrietis un bez acīmredzama iemesla meties virsū sievietes automobilim. Tā kā tas bija aprīkots ar Krievijā tik populāro autovadītāju aksesuāru kā videoreģistrators, tad nu šo nelāgo misēkli var aplūkot visa pasaule. (Brīdinām, ka video dzirdama nenormēta krievu valodas leksika.)

Pasažiere izlec no žiguļa pirms tajā ietriecas traktors


Pa kādu no Krievijas ceļiem brauca traktors un žigulis aiz tā. Tomēr traktoram, braucot ceļa kāpumā, notika kāda tehniska ķibele vai arī pie vainas bija tā vadītāja neuzmanība – traktors sāka ripot atpakaļ... Jau pirmajā brīdī žiguļa pasažiere sajuta, ka nebūs labi, un izlēca no automobiļa, kamēr vadītājs tajā palika.

Kā vēsta vietējie mediji, traktora ripošana radīja piecu automobiļu sadursmi, tomēr neviens no cilvēkiem necieta. Interesanti, ka videoreģistratora sižetā redzams, ka negadījuma vietai garām pabrauc policijas "bobiks" un pat neapstājas. (Brīdinām, ka video dzirdama nenormēta krievu valodas leksika.)

Autosportists ar policijas pakaļdzīšanos izāzē savu vislielāko kritiķi


Amerikāņu autosportists Džefs Gordons sadarbībā ar "Pepsi MAX" izāzējis "Jalopnik" autožurnālistu Travisu Okulski, kurš ir visasākais kritiķis un patiesuma apšaubītājs
oriģinālajai "Test Drive" reklāmai
, kur Gordons izmuļķo kādu lietoto automobiļu tirgotāju, izvizinot viņu pārgalvīgā braukšanas stilā.

Šoreiz par upuri kļuva pats kritiķis un tika iznerrots līdzīgā manierē kā oriģinālajā reklāmā. Autosportists Gordons, tāpat kā pirmajā reklāmā, tika nogrimēts līdz nepazīšanai un ar taksometru piebrauca pie viensīcas, kur to bija izsaucis viņa kritiķis Okulskis.

Olainē 'bembists' plātīdamies iedriftē grāvī


Internetā publicēts video ar kāda virtuozas autobraukšanas būtgribuļa paraugdemonstrējumu ar vecu 3. sērijas "BMW" Olainē.

Kā redzams sižetā, sākotnēji viņš pa lauka ceļu ar jau apskādētu "BMW" sānslīdēs mētājas no vienas puses uz otru, bet, piebraucis pie līkuma, tajā "neierakstās" un ieslīd grāvī. (Brīdinām, ka video izskaņā dzirdama nenormēta leksika krievu valodā.)

Ūsains onkulis ar 'Nissan Maxima' piesmej 'Porsche 911 Turbo'


Internetā popularitāti guvis video, kurš demonstrē mūžseno atziņu "neskati vīru pēc cepures". Meksikas dragreisā kāds ūsains onkulis ar savu veco "Nissan Maxima" vēsā mierā piesmēja švītīgu "Porsche 911 Turbo".

Taisnības labad jānorāda, ka onkulim nav gluži vienkāršs 90. gadu ģimenes sedans. "Nissan Maxima" standarta 3,5 litru V6 motoram uzstādīta turbopūte. Tomēr detalizētāka informācija par tā tehniskajiem un dinamiskajiem parametriem nav zināma.

Dragreisā Strenču novadā linča tiesa apgāž un aizdedzina auto


19. aprīlī, Strenču novada Plāņu pagasta Kazruņģī, vecajā lidlaukā notika ikgadējā nelegālā dragreisa sezonas atklāšanas pasākums "Kazruņgis 2014". Pasākuma laikā notika negadījums – trasē izbrauca "Volkswagen Passat" un tā aizmugurē ietriecās "Honda Accord". Nelegālā dragreisa apmeklētāji, pārsvarā jaunieši, sprieda linča tiesu – veco universāli iedzina pļavā, apgāza un aizdedzināja.


Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma aģentūrai LETA atklāja, ka "Volkswagen" vadīja kāds 1986. gadā dzimis Valkas iedzīvotājs. Viņš pie stūres sēdies 1,77 promiļu reibumā.

Krievijā dūšīgs baikeris uzklūp autovadītājam un pats 'dabū bietē'


Internetā cilvēki apjūsmo kārtējo video ar konflikta situāciju Krievijas ceļu satiksmē. Šoreiz kāds dūšīgs čoperists nesadalīja ceļu ar "Hyundai" automobili. Tomēr situācija izvērtās pilnīgi pretēji tam, kā stereotipiski varētu gaidīt.

Nesadalījuši ceļu, "Hyundai" vadītājs motociklu ar savu spēkratu iestūma blakus joslā tā, ka tas uzgāzās garām braucošajam mikroautobusam. Dūšīgais baikeris dusmu uzplūdā uzleca uz "Hyundai" motora pārsega un pēc tam mēģināja izsist automobiļa logu blakussēdētāja pusē, kur, visticamāk, sēdējā sieviete.

"Hyundai" vadītājs atbildi parādā nepalika – izkāpa no automobiļa, noņēma saulesbrilles un ar vienu trāpīgu sitienu pa seju atsēdināja motociklistu, kurš, par laimi, krītot piezemējās pie metāla stieņa nevis uz tā.

Maskavā sieviete ar opeli veic fantastisku manevru


Kāds aculiecinieks Krievijā ar video reģistratoru iemūžinājis fantastisku manevru, ko uz vienas no Maskavas ielām izpildīja sieviete ar "Opel Corsa". Apsteidzot kādu spēkratu, sieviete nenovaldīja mazā opelīša vadību, un automobilis sāka slīdēt pa galvaspilsētas centrālās ielas visām četrām joslām.

Kad meitenes uzzina, ka tas nav tavs 'Bugatti'


Amerikā jaunieši nolēmuši noorganizēt sociālu eksperimentu, kurā vēlējās noskaidrot, kā meitenes reaģē, kad viņas uzrunā puisis, kurš atspiedies pret miljonu dolāru vērtu "Bugatti". Tajā pašā laikā, kad meitenes piekritušas nezināmajam vīrietim doties līdzi pusdienās, nolemts pārbaudīt, kā viņas reaģēs, kad uzzinās, ka tas patiesībā nav viņa auto.

Pasauli aizkustina bojāgājušā motociklista stāsts


Pasauli aizkustinājis un vairākus desmitus miljonu skatījumu sasniedzis kādas britu sociālās kampaņas video, kas aicina autovadītājus un motociklistus nopietnāk aizdomāties par ceļu satiksmes drošību.

Šajā britu sociālās kampaņas reklāmā izmantots videoieraksts no Norfolkā bojāgājušā motociklista Deivida liktenīgā brauciena – motociklam traucoties samērā lielā ātrumā, to nepamanīja "Renault" vadītājs, kurš uzsāka pagrieziena manevru. Sadursmē motociklists Deivids gāja bojā.

Sociālajai kampaņai šo uz ķiveres piestiprinātās videokameras ierakstu atļāvusi izmantot bojāgājušā motociklista ģimene, kurā arī sniedz komentāru šajā drošības kampaņas reklāmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!