11 gadus vecais Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) iedzīvotājs izsolē, ko organizē Abudabi policijas galvenā pārvalde, iegādājies trīs automobiļu reģistrācijas numurzīmes par kopumā 5,2 miljoniem eiro. Puisēns vārdā Abdula šīs numurzīmes iegādājies ar mērķi tās pārdot tālāk un nopelnīt.

Abdula izvēlējies numurzīmes ar skaitļiem "11", "1111" un ciparu "7". Pēdējais no minētajiem ir īpaši iecienīts AAE, jo tieši tik emirātu ir valsts sastāvā. Tas arī bijis dārgākais 11 gadus vecā puikas pirkums šajā izsolē – numurzīme ar ciparu "7" viņam izmaksājusi 13,5 miljonus dirhēmu (3,46 miljonus eiro).

Otra dārgākā numurzīme viņa pirkumā ir divciparu par aptuveni sešiem miljoniem dirhēmu (pusotrs miljons eiro), kamēr ar četriem vieniniekiem numurzīme izmaksāja miljonu dirhēmu jeb 257 tūkstošus eiro.

Gados jaunais arābs vēl nedrīkst vadīt automobili, kā arī pats izmantot izsolē nopirktās numurzīmes. Tomēr viņš jau sākotnēji tās pircis ar mērķi pārdot tālāk un nopelnīt.

Šogad visdārgākā automobiļu reģistrācijas numurzīme AAE bijusi ar ciparu "1", ko izsolē pārdeva par 18 miljoniem dirhēmu (4,6 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!