Foto: Publicitātes foto

Nākamajā sestdienā, 17. augustā, norisināsies tradicionālais Latvijas "Alfa Romeo" īpašnieku kluba vasaras lielais notikums AROMS (Alfa Romeo Owners' Meeting Summer).

Ikviens "Alfa Romeo" cienītājs līdz pat pasākuma dienai vēl var pagūt pieteikt savu dalību piedzīvojumam – piederība klubam nav svarīga, būtiskākais ir izcila gaume, ko apliecinās ierašanās starta vietā ar "Alfa Romeo" – automašīnu, kas neskaitāmos konkursos un prestižos šovos atzīta ne vien par gada, bet pat simtgades skaistāko automašīnu.

Pirms laika precīzas detaļas par pasākuma norisi un uzdevumiem atklātas netiek – zināms, vien tas, ka starts tiks dots 17. augustā, pulksten 11, Jelgavā, pretim Jelgavas pilij.

"Šā gada maršrutā iekļautas pārsteidzošas un neparastas vietas, kas atrodas tepat tuvumā, taču daudziem aizvien ir neatklātas. Pasākuma kopējais maršruts ir vien nedaudz virs 100 kilometriem, taču, tos pārvarot, sanāks pabūt ne vien atsevišķos kulta grāmatas "Jelgava 94" punktos, bet arī novērtēt greznas Zemgales pilis un muižas un pat paviesoties tuvējās ārzemēs," intriģē organizatoru pārstāvis Ralfiņš.

Bet viņa kolēģis pasākuma organizēšanā Mārtiņš Tauriņš piebilst, ka "AROMS 2019" sagādās arī izcilu garšas baudījumu. Viņš stāsta, ka ir saglabātas pasākuma tradīcijas, gādājot, lai auto tūrisma, atjautības un orientēšanās pasākums, būtu aizraujošs un interesants piedzīvojums gan pieredzējušiem alfistiem, gan jaunpienācējiem. Savukārt Ivars Vilkens, kas ir trešais organizatoru komandā, akcentē, ka netrūks arī jaunumu un pārsteigumu no kuriem būtiskākais – pāreja uz "zaļo domāšanu".

""AROMS 2019 būs pirmais kluba pasākums, kurā pa īstam iedibināsim "zaļā dzīvesveida" ideju – tas nozīmē, ka dalībniekiem vairs netiks izdalītas neskaitāmas apdrukāta papīra lapas ar kartēm, uzdevumiem un aprakstiem. Dzīvojam digitālā laikmetā, kad modernās tehnoloģijas teju ikvienu uzdevumu ļauj paveikt ātrāk un videi draudzīgāk. AROMS dalībnieki par to teicami varēs pārliecināties šā gada lielajā alfistu pasākumā. Būtiski, ka jaunievedums neuzliek nekādus papildus tēriņus – mums katram ir viedierīce – tālrunis, planšete vai dators – kas savienota ar internetu, ļauj orientēties pēc GPS datiem. Platforma, kurā esam būvējuši "AROMS 2019" maršrutu un uzdevumus, netērē daudz enerģijas, tādēļ uzdevumu meklēšana un minēšana īpaši nepaātrinās baterijas izlādēšanos un neietekmēs arī telefona rēķinu. Tomēr lādētāju gan iesakām mājās neatstāt," informē Ivars Vilkens. Viņš piebilst, ka sistēma teicami darbojas gan "Android", gan "iOS" operētājsistēmā.

Pieteikties "AROMS 2019" līdz pat 17. augustam iespējams Latvijas "Alfa Romeo" īpašnieku kluba "Facebook" profilā. Pasākumā var piedalīties ikviens interesents, vienīgais nosacījums – startā jāierodas ar "Alfa Romeo" markas automašīnu un komandā jābūt vismaz diviem cilvēkiem.

Noslēgumā organizatori atgādina, ka AROMS ir pasākums, kur būtiskākais ir gūt prieku, izbaudīt lieliskās Latvijas dabas ainavas un satikties ar foršiem cilvēkiem un domubiedriem. "Visiem "Alfa Romeo" cienītājiem līdzās izcilai gaumei piemīt spēja saredzēt un novērtēt kvalitāti, spožs prāts, kas rod risinājumu pat sarežģītākajam uzdevumam un prasme uzvarēt eleganti. Ar atbilstošu šarmu, neaizmirstot par uzdevumiem, kas liek likt lietā azartu un atjautību, šogad dalībniekus pārsteigsim, taču ar pārlieku sarežģītību nevienu arī nenomocīsim," stāsta Vilkens.

Kā ierasts – jo ātrāk, sekmīgāk un precīzāk uzdevumi būs veikti, jo lielākas ir izredzes izcīnīt uzvaru. Bet Ralfiņš atgādina: "Alfistiem raksturīgā garā, mēs esam par kārtību un drošību, tādēļ, ikviens ceļu satiksmes vai citu noteikumu pārkāpējs, riskē tikt gan pie valsts oficiālajiem sodiem, gan soda punktiem AROMS ieskaitē, kas savukārt izredzes tikt pie balvām samazina."

Pasākumu atbalsta arī "Alfa Romeo" markas oficiālais izplatītājs Latvijā, uzņēmums "Autobrava".

Latvijas "Alfa Romeo" īpašnieku klubs ir viens no nedaudzajiem kādas auto markas cienītāju klubiem, kas dibināts 2000. gadu sākumā, aizvien ir aktīvs un interesants ne vien kluba dibinātājiem un biedriem, bet arī jauniem dalībniekiem.

Regulāri sanākot kopā, "Alfa Romeo" markas cienītāji, dalās savā praktiskajā pieredzē, uztur saikni ar citu valstu "Alfa Romeo" klubiem un, veidojot aizraujošus pasākumus, vieno "Alfa Romeo" markas cienītājus, stiprinot viņos lepnumu par piederību leģendārajam itāliešu auto būves zīmolam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!