Foto: Publicitātes foto

Krievijā ražotais apvidus automobilis "Lada 4x4" jeb vienkārši "Ņiva", kas bez būtiskām izmaiņām ražošanā ir no 1977. gada, drīzumā pametīs Eiropas tirgu neatbilstības dēļ jaunākajām ekoloģiskajām normām, vēsta poļu izdevums "Autogaleria".

Līdz šim "Lada 4x4" bija iespējams iegādāties atsevišķās Rietumeiropas valstīs. Piemēram, Vācijā šāds jauns apvidnieks maksā no 11 990 eiro, bet versijā "4x4 Taiga" – 12 590 eiro.

Aizvadītājā gadā Eiropā tika pārdoti nepilni trīs tūkstoši "Lada 4x4" automobiļu, liecina "CarSalesBase" datubāze. Tas ir arī labākais "Ņivas" realizācijas noiets Eiropā pēdējo deviņu gadu laikā. Šī gada pirmajos četros mēnešos Eiropā "Lada 4x4" tika pārdota 625 eksemplāros.

Eiropas tirgū "Lada 4x4" pieejams ar tādu pašu motoru, kā Krievijā – 83 zirgspēku 1,7 litru benzīna dzinēju.

Vēl nesen Eiropā "Lada" marku pārstāvēja arī "Vesta" modelis, tomēr arī tas ir pametis Rietumeiropu. Tādējādi Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" pilnībā pamet Eiropas tirgu – šo informāciju apstiprinājis arī Vācijas izplatītājs "Lada Automobile GmbH Deutschland", kā krājumos vēl ir daži krievu automobiļu, bet drīz tie beigsies.

"Lada" automobiļu piegādes Eiropai nav plānots atjaunot, par to liecina "Renault-Nissan-Mitsubishi" alianses jaunais stratēģiskais plāns, kā sastāvā ir arī "AvtoVAZ". Tā vietā alianses plāns Eiropā paredz koncentrēties uz "Renault" un "Dacia" markas automobiļu noieta veicināšanu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!