Foto: Publicitātes foto
Vācijā un Francijā strauji pieaudzis pieprasījums pēc jauniem elektromobiļiem, pateicoties valsts subsīdijām. Lai Covid-19 pandēmijas dēļ strauji nokritušajā automobiļu tirgū stimulētu pieprasījumu pēc jauniem un turklāt vēl videi saudzīgiem spēkratiem, Vācijā un Francijā pircējiem tiek sniegtas ļoti dāsnas subsīdijas. Rezultātā, pērkot jaunu un kompaktu elektromobili, līzinga mēneša maksājums ir bezmaz kā par mobila tālruņa sakariem.

Vācijā, ja pircējs izvēlas iegādāties elektromobili, valsts piešķir deviņu tūkstošu eiro subsīdiju, bet Francijā – septiņus tūkstošus. Komplektā ar citām jauno auto tirgu stimulējošām kompensācijām lētākie elektromobiļi pircējiem pieejami gandrīz bez maksas, kas izraisījis pamatīgu ažiotāžu Eiropas divos lielākajos automobiļu tirgos, vēsta "Bloomberg".

"Autohaus Koenig" dīleru tīklā, kam ir 50 tirdzniecības punkti Vācijā, iegādei visizdevīgākais ir jaunais "Renault Zoe" elektromobilis – tā līzinga maksājums sākotnēji bija tikai 59 eiro mēnesī. Nepilna mēneša laikā dīlercentriem izdevies piesaistīt aptuveni trīs tūkstošus potenciālo pircēju, no kuriem 300 jau ir noslēguši pirkuma līgumu. Savukārt Francijā par šo automobili jāmaksā tikai nedaudz vairāk – 79 eiro mēnesī.

Ja šobrīd paskatās "Autohaus Koenig" mājaslapā, tad par jaunu "Renault Zoe" līzinga mēneša maksājums ir pieaudzis jau līdz 69 eiro. Kā redzams tirgotāja piedāvājumā, jauns "Renault Zoe" maksā 27 675 tūkstošus eiro, bet ar visām valsts subsīdijām 14 676 eiro apmērā automobiļa gala cena pircējam ir 12 999 eiro. Salīdzinājumam – Latvijā "Renault Zoe" maksā no 28 450 eiro.

Līdzīgs piedāvājums vēl nesen bija "Carfellows" dīlercentram – "smart EQ" elektromobili varēja iegādāties līzingā par tikai 9,9 eiro mēnesī. Tomēr šo akciju tūlīt nācās pārtraukt – trīs dienu laikā pie tirgotāja pieteicās tūkstotis pirkt gribētāju, bet "smart" ražotājs "Daimler" tādu apjomu uzreiz nav spējīgs piegādāt, raksta "Bloomberg".
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!