Foto: Publicitātes foto

Abū Dabī autosalonā "Prestige Cars", kas specializējas ekskluzīvu automobiļu tirdzniecībā, pārdošanā izlicis unikālu "Rolls-Royce Hyperion", kas izgatavots tikai vienā eksemplārā.

Šis kabriolets tika izgatavots 2008. gadā pēc "Rolls-Royce" kolekcionāra, brita Rolanda Holla individuāla pasūtinājuma. Šī automobiļa veidolu radīja autobūvē pazīstamais dizaineris Džeisons Kastriota, kurš iepriekš strādājis "Bertone" un "Pininfarina". Viņš ir dizaina autors arī tādiem automobiļiem kā "Ferrari 599 GTB Fiorano" un "Maserati GranTurismo".

Unikālo "Rolls-Royce" kabrioletu izgatavoja kompānija "Pininfarina". Virsbūve ir no oglekļa šķiedras, bet tā dekoratīvajā apdarē izmantots cēlkoks. Atšķirībā no sērijveida "Rolls-Royce Drophead Coupe" kabrioleta, uz kā bāzes tas izgatavots, "Pininfarina" unikālajam modelim nav aizmugurējās sēdekļu rindas, bet priekšējie sēdekļi ir atbīdīti atpakaļ par 40 centimetriem.

Automobilis aprīkots ar 453 zirgspēku jaudīgu 6,75-litru V12 dzinēju.

2009. gadā Holls "Rolls-Royce Hyperion" kabrioletu pārdeva par 4,5 miljoniem eiro. Automobiļa tālākais liktenis nav zināms. Tāpat nav zināms, par kādu cenu šobrīd unikālais "Rolls-Royce" tiek tirgots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!