Foto: Publicitātes foto

Vācijas automobilistu klubs ADAC plāno iegādāties maksātnespējīgo Nirburgringas sacīkšu kompleksu, vēsta izdevums "Wirtschaftswoche" ar atsauci uz organizācijas vadītāju Peteru Meijeru. ADAC jau pārliecinājis auditoru kompāniju KPMG, kas ir trases pārdošanas konkursa vadītājs, par savu ieinteresētību darījumā.

Pašlaik KPMG saņēmis vairāk nekā 100 pieteikumu Nirburgringas sacīkšu kompleksa iegādei, no kuriem auditors atlasījis 30 kā visnopietnākos pretendentus. Vācijas automobilistu klubs pagaidām nav nosaucis savu cenu par kompleksu, tomēr oficiālā ieinteresētība tam devusi pieeju Nirburgringas trases konfidenciālajiem finanšu dokumentiem, atkarībā no kuriem arī tiks izteikts konkrēts piedāvājums.

Pēc ADAC vadītāja vārdiem, organizācija visupirms ir ieinteresēta visa sporta kompleksa stabilā darbībā, nevis tikai peļņas gūšanā. Tāpat Vācijas automobilistu klubam ir īpaša interese par Nirburgringas tematisko parku, kā izveidē ieguldīti 330 miljoni eiro valsts līdzekļu.

Pērnā gada nogalē Nirburgringas sacīkšu kompleksa kopējais parāds sasniedza 413 miljonus eiro. Tikmēr kompleksa kopējā vērtība tiek lēsta 126 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!