Foto: Publicitātes foto
No 23. līdz 31. jūlijam izsludināta pieteikšanās Drošas Braukšanas Skolas (DBS) un "Statoil Fuel Retail Latvia" rīkotajam trešajam ikgadējam Latvijas ekorallijam "XL bāka". Šogad ekonomiskas braukšanas iemaņas sacensību dalībnieki varēs pierādīt 3. augustā, piedaloties 350 kilometru garā maršrutā Sloka-Kolka-Miķeltornis-Sloka un sacenšoties par vismazāko degvielas patēriņu distancē.

"Iespējams, gan "zaļā domāšana", gan degvielas cenu pieaugums ir raisījis ekonomiskas braukšanas popularitātes kāpumu. Tāpēc novērojam augstu potenciālo dalībnieku interesi, jautājumus par ekorallija norises datumu šogad saņēmām jau vasaras sākumā. Taču vislielākā ir sacensību intriga – kāds tad ir mazākais degvielas patēriņš, ar kuru iespējams nobraukt 350 kilometrus garu ceļu, un kas ir tā automašīna, ar kuru to iespējams paveikt," stāsta DBS apmācību direktors Artūrs Priednieks.

Ekorallijā, līdzīgi kā jebkurās citās auto rallija sacensībās, dalībniekiem jābrauc noteikta maršruta distance ar papildus uzdevumu – patērējot iespējami mazāku daudzumu degvielas. Pirms distances automašīnu bākas tiek uzpildītas ar degvielu, tad aizzīmogotas un distances noslēgumā vēlreiz uzpildītas, lai izmērītu, kāds ir bijis degvielas patēriņš. Lai ekorallija rezultāti būtu salīdzināmi, dalībnieki tiek dalīti sešās grupās, atbilstoši to transportlīdzekļu masai, dzinēja tipam un litrāžai. Atsevišķa grupa izveidota dalībniekiem, kuri startēs ar hibrīdautomašīnām.

Pieteikties ekorallijam "XL Bāka" iespējams no 23. līdz 31. jūlijam, sūtot e-pastu uz info@dbs.lv. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ekipāžas tiks izvēlētas izlozes kārtībā, un dalībnieku saraksts tiks paziņots 1. augustā. Ekorallija "XL Bāka" nolikumu varat lejupielādēt šeit.

Par ekorallija "XL Bāka" uzvarētājiem katrā automašīnu klasē tiks nominētas tās ekipāžas, kas ekorallija maršrutu būs veikušas visekonomiskāk – patērējot vismazāko degvielas apjomu. Sacensību absolūtais uzvarētājs, kas maršrutu būs nobraucis ar viszemāko degvielas patēriņu, kā galveno balvu saņems apmācību kursu no DBS. Savukārt sacensību laikā patērēto degvielu dalībniekiem nodrošina "Statoil Fuel & Retail Latvija".

DBS un "Statoil" kopīgiem spēkiem ekobraukšanu Latvijā popularizē jau kopš 2006. gada, ne tikai ieviešot pirmo ekonomiskas braukšanas apmācību programmu "Statoil Ekoceļš", kas balstīta uz Somijā populārās metodes principiem, bet arī īstenojot virkni citu aktivitāšu.

Vairāk par ekoralliju "XL Bāka", kā arī DBS ekonomiskas braukšanas ieteikumi un ekspertu padomi pieejami ekorallija sadaļā portālā "Delfi".

Ekorallija "XL bāka" uzvarētāji tiks paziņoti 7. augustā, rezultātus un uzvarētāju vārdus publicējot portālā "Delfi", kā arī sazinoties ar katru personīgi.

Galerija no iepriekšējā gada ekorallija "Vidzeme 2012":
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!