Foto: LETA

Sākoties atkusnim, kas mijas ar salu, Rīgā uz ielām strauji veidojas bedres. Satiksmei bīstamo bedru likvidāciju veic neatkarīgi no laika apstākļiem, informē Rīgas domes komunikācijas pārvalde.

Par bīstamām bedrēm Rīgas ielās iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, e-pastu rdsvc@riga.lv vai mobilajā lietotnē "Waze".

Par satiksmei bīstamām uzskata bedres, kuru izmērs ir lielāks par 0,1 m² un to dziļums ir virs pieciem centimetriem.

Bedres visstraujāk veidojas ielu posmos, kur uz brauktuves izveidojušies defekti un plaisas. Šajā ziemas sezonā ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju jau likvidēti 869 m2 šāda veida bedru. Aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija ir piemērota laikapstākļiem, kad gaisa temperatūra ir zem nulles. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas.

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs +5 grādiem, pilsētā sāks plašāku bedru remontu ar ierastajām tehnoloģijām – karsto asfaltu un asfalta vienlaiduma ieklāšanu, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj likvidēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!