Lai uzlabotu lielveikalu īpašnieku, atbildīgo valsts un pašvaldības darbinieku, autovadītāju un citu satiksmes dalībnieku izpratni par transportlīdzekļu kustību lielveikalu autostāvvietās, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) maijā plāno realizēt virkni pasākumu.

"Mūsu mērķis ir norādīt uz nepilnībām, kādas šobrīd novērojamas transportlīdzekļu kustībā lielveikalu stāvvietās, apzināt iespējamos risinājumus un sekmēt to ieviešanu," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

LTAB un apdrošināšanas sabiedrības savā ikdienas darbā bieži saskaras ar viedokļu nesakritību un dažādu situācijas interpretāciju tieši attiecībā uz CSNg, kas notikuši lielveikalu autostāvvietās. "Ceļu satiksmes noteikumos noteikts, ka lielveikalu stāvvietās, ja tajās nav izvietoti kustību regulējošie apzīmējumi vai simboli, spēkā ir labās rokas likums. Mūsu pieredze un veiktie novērojumi rāda, ka bieži vien šis likums netiek ievērots, kā rezultātā rodas domstarpības un pat avārijas situācijas," skaidro Stengrevics, piebilstot, ka lielākoties neskaidrības rodas tādēļ, ka daļā lielveikalu autostāvvietu nav precīzi apzīmēts, kur sākas stāvvieta; kuri pievedceļi attiecas uz stāvvietas teritoriju, bet kuri – nē.

"Esam veikuši klātienes pētījumu - novērojumu un autovadītāju aptauju vairākās Rīgas lielveikalu autostāvvietās. Iegūtie dati parāda, ka situācija ir nopietna un nepieciešams meklēt risinājumus. Tādēļ maijā esam iecerējuši realizēt virkni pasākumu, lai skaidrotu problēmu un piedāvātu savu redzējumu par to, kā pilnveidot transportlīdzekļu kustību lielveikalu autostāvvietās," informē Stengrevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!