Foto: Sadursme.lv

Sestdien, 26. novembrī, uz autoceļa A1 ("Via Baltica") Salacgrīvas pagastā Limbažu novadā notikusi trīs spēkratu sadursme, liecina sociālajos tīklos izplatītā informācija.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā norāda, ka sestdien pulksten 19.20 saņemts izsaukums uz Limbažu novada Ainažiem, kur uz autoceļa Rīga-Ainaži noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīti vairāki transportlīdzekļi, tostarp pasažieru autobuss.

Valsts policijas pārstāve Līna Bagdone pavēstīja, ka, pēc sākotnējās informācijas, ceļu satiksmes negadījumā viena persona gājusi bojā, bet sešas cietušas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule tviterī raksta, ka negadījumā Ainažos ir 26 cietušie, no tiem trīs cilvēki cietuši smagi. Viens cilvēks gājis bojā.

Notikuma vietā strādā 12 ugunsdzēsēji, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi, kā arī Igaunijas glābšanas dienests un trīs Igaunijas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ekipāžas.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Notikuma vietā no kravas automašīnas atbrīvots viens cilvēks.

Šobrīd iesaistītie dienesti sniedz palīdzību autobusa pasažieriem.

Sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību tiek risināts jautājums par šo cilvēku izvietošanu, norādīja VUGD pārstāvji.

"Latvijas valsts ceļu" mikroblogošanas vietnē "Twitter" minēts, ka Tallinas šosejas (A1) 101. kilometrā Ainažos ir notikusi satiksmes autobusa un kravas automašīnas sadursme.

Negadījuma vietā satiksme bloķēta. Apbraukšana pa pilsētas ielām.

VUGD mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē, ka ceļu satiksmes negadījuma vietā no avarējušā autobusa sestdien ir atbrīvots bojāgājušais. Vienlaikus cilvēkiem, kuri nav cietuši, nodrošināta iespēja patverties Limbažu pašvaldības nodrošinātā autobusā.

VUGD pārstāvji svētdien pavēstīja, ka notikuma vietā no kravas automašīnas tika atbrīvots viens cilvēks, bet no autobusa ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu bojāgājušo.

Pulksten 23.56 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

NMPD direktore Liene Cipule "Twitter" minēja, ka negadījuma vietā strādā deviņas NMPD brigādes un trīs Igaunijas mediķu brigādes.

Dienests nodrošina cietušo hospitalizāciju no Ainažiem uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!