52 gadus vecais Maiks Ņūmans uzstādījis jaunu braukšanas ātruma rekordu aklo autovadītāju ieskaitē. Ar "Porsche 911" slēgtā trasē Lielbritānijā aklajam vīram izdevās paātrināties līdz rekorda 300 km/h.

Rekorda brauciena laikā viņš pa rāciju saņēma komandas, kādā virzienā pagriezt stūresratu. Kā pēc rekorda uzstādīšanas komentēja pats Ņūmens: "Kad biju jau nonācis līdz sestajam pārnesumam, zināju, ka braucu pietiekamā ātrumā".

Ņūmens ir akls no dzimšanas, viņš strādājis "Barclays" bankā par pārvaldnieku. Tagad Ņūmens piedalās labdarības organizācijā "Speed of Sight", kura motivē invalīdus iesaistīties motorsportā. Šim nolūkam aklais vīrs izgatavojis speciālu sacīkšu automobili ar diviem stūresratiem un pārējām vadības ierīcēm līdzīgi kā braukšanas apmācības spēkratos. Turpmākajos plānos ir izgatavot vēl deviņus tamlīdzīgi pielāgotus sacīkšu automobiļus.

Atgādinām, ka iepriekšējo braukšanas ātruma rekordu aklo autovadītāju ieskaitē 2010. gadā uzstādīja turku popdziedātājs Metins Senturks, kurš ar "Ferrari F430" paātrinājās līdz 292,89 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!