Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "BMW" Ziemeļamerikas nodaļas vadītājs Ludvigs Villišs aicina ražotāja vadību Minhenē izstrādāt 7. sērijas limuzīna sportisko modifikāciju "M", saskatot tajā realizācijas potenciālu ne tikai Amerikā, vēsta "The Detroit Bereau".

Šobrīd "BMW M" nodaļa piedāvā sportiskās modifikācijas vairāk nekā pusei autoražotāja modeļu, un 7. sērija ir viens no izņēmumiem, tomēr, pēc Villiša vārdiem, tas nebūs uz ilgu laiku.

Baumas par topošo "BMW M7" virmojušas jau sen, no vienas 7. sērijas paaudzes nākamajā. Ražotājs līdz šim vienmēr noliedzis, ka ieviesīs "M" modifikāciju savam flagmanim. Tomēr šobrīd noskaņojums varētu mainīties, jo Amerikas nodaļas vadītājam piebalso arī "BMW" pārstāvji Ķīnā.

"Domāju, ka mēs to panāksim," izdevumam norāda Vilišs, tomēr konkrētus termiņus, kad šāda 7. sērijas sportiskajā versija varētu nonākt ražošanā, nespēj nosaukt. Iespējams, tas būs tikai modeļa nākamajā paaudzē.

Atgādinām, ka līdz šim "BMW" kā 7. sērijas sportisko modifikāciju pozicionējis "Alpina" izstrādāto "B7". Aktuālajā paaudzē tas aprīkots ar 507 ZS jaudīgu 4,4-litru V8 biturbo dzinēju, ļaujot sedanu līdz 100 km/h paātrināt 4,7 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!