Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu superauto "Hennessey Venom GT" uzstādījis braukšanas ātruma rekordu sērijveida automobiļiem, paātrinoties līdz 435,3 km/h un tādējādi pārspējot līdzšinējo rekordistu – 1200 zirgspēku jaudīgo "Bugatti Veyron Super Sport".

Neskatoties uz sasniegto rezultātu, Ginesa rekordu grāmata atteikusies reģistrēt šo sasniegumu. Lai rezultāts tiktu atzīts par Ginesa rekordu, automobilim trase jānobrauc abos virzienos un tad kā rekords tiek fiksēts šo abu braucienu vidējais maksimālais ātrums.

Savulaik, 2010. gadā, "Bugatti Veyron Super Sport" vienā trases virzienā sasniedz 427 km/h maksimālo braukšanas ātrumu, bet otrā – 434 km/h. Tomēr Kenedija kosmiskais centrs, kas pieder Nacionālajai aeronautikas un kosmosa administrācijai (NASA), kur notika "Venom GT" rekorda brauciens, neļāva ar šo automobili braukt skrejceļam pretējā virzienā.

"Mēs plānojām braukt arī otrā virzienā, tomēr NASA mums to neļāva," paziņoja "Hennessey Performance" vadītājs Džons Henesijs, "vienoties ar NASA jau tāpat nebija vienkārši. Pārrunām bija nepieciešami divi gadi".

Tajā pašā laikā Henesijs pauda pārliecību, ka gadījumā, ja brauciens notiktu arī otrā virzienā, "Venom GT" tik un tā pārspētu "Bugatti", neskatoties uz īsāku distanci paātrinājumam. Kenedija centra skrejceļa garums ir 5,2 kilometri, bet "Bugatti" braucienam VW koncerna izmēģinājuma trasē paātrinājumam bija 8,8 km distance.

Atgādinām, ka "Venom GT" izstrādāts uz "Lotus Elise" modeļa bāzes. Tas aprīkots ar septiņu litru V8 biturbo motoru, kas attīsta 1244 zirgspēku jaudu. Pavisam plānots izgatavot vien 29 šādus automobiļus, no kuriem katrs maksās 1,2 miljonus ASV dolāru. 11 šādi superauto jau piegādāti klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!