Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ pirmais "Volkswagen Golf GTE" automobilis Baltijā nonācis sava saimnieka rokās, to iegādājies inženieris Andris Dambis.

Saņemot jaunā "VW Golf GTE" automobiļa atslēgas Andris Dambis atzina: "Man bija izdevība ar šo auto pirmo reizi klātienē iepazīties pagājušā gadā nogalē. Es biju patīkami pārsteigts par tā labo īpašību kopumu. Kā elektrisko auto inženieris es varu izteikt atzinību šī auto radītāju kolektīvām, jo labi saprotu, kāda pieredze un zināšanas ir nepieciešamas, lai radītu tik mūsdienīgu un lietotājam draudzīgu auto."

Andris Dambis ir latviešu autosportists un inženieris, kurš vairākkārt piedalījies prestižajā Dakaras rallijā gan kā pilots, gan stūrmanis. 2012. gada Dakāras rallijā Māra Saukāna un Andra Dambja ekipāža bija pirmie pasaulē, kas šajās bezceļu sacīkstēs startēja ar elektrību darbināmu mašīnu. Andris Dambis un viņa komanda ne tikai kā pirmie nopietni pieteica elektroauto slavenajā Dakāras rallijā, bet arī kļuva par pirmajiem, kas ar Latvijā radītu elektro superauto uzvarēja leģendārajās "Pikes Peak" kalnu sacensībās ASV.

"VW Golf GTE" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 150 zirgspēku jaudīgo 1,4 litru turbopūtes benzīna dzinēju, 102 ZS elektromotoru, sešpakāpju sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu un 8,8 kWh litija jonu akumulatoru komplektu.

Tikai ar elektroenerģiju sportiskais hibrīda hečbeks spējīgs nobraukt līdz 50 kilometru distanci. Tomēr komplektā ar pilnu degvielas tvertni – līdz 940 km.

"VW Golf GTE" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 7,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 217 km/h. Salīdzinājumam: ar 184 ZS jaudīgo dīzeļdzinēju "GTD" modifikācija šo disciplīnu veic 7,5 sekundēs, bet 220 ZS jaudīgais "GTI" – 6,5 sekundēs.

"VW Golf GTE" cena Latvijā ir no 37 204 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!