Foto: Reuters/Scanpix

Informācijas tehnoloģiju gigants "Apple" pirmo reizi oficiāli apstiprinājis, ka strādā pie bezpilota automobiļa tehnoloģiju izstrādes. Par to vēstīts "Apple" atklātajā vēstulē, kas adresēta ASV Nacionālajai ceļu satiksmes drošības administrācijai (NHTSA).

Vēstulē, kuru parakstījis viens no "Apple" vadošajiem menedžeriem Stīvs Keners, norādīts, ka kompānija "iegulda ievērojamus līdzekļus automatizācijas mehānikas un sistēmu izpētē, un ir noraizējusies par automatizācijas perspektīvām dažādās nozarēs, tostarp transportā".

Tāpat atklātajā vēstulē rakstīts, ka "NHTSA vadībā bezpilota automobiļiem ir potenciāls būtiski paplašināt cilvēces iespējas – novērst miljoniem avāriju un tūkstošiem negadījumu gadā ar bojāgājušajiem, kā arī nodrošināt mobilitāti tiem, kuriem tā šobrīd nav pieejama".

"Apple" aicina bezpilota sistēmu izstrādātājus apvienot spēkus un dalīties gūtajā pieredzē. Tomēr nekāda detalizētāka informācija par "Apple" plāniem šajā jomā vēstulē netiek atklāta.

Informācija par "Apple" darbu bezpilota automobiļu jomā pirmo reizi izskanēja 2015. gadā. Tika pieļauts, ka "Apple" automobilis sērijveida ražošanā nonāktu 2021. gadā. Pēc neoficiālas informācijas, tas būtu automobilis ar elektromotoru.

Tomēr šoruden kļuva zināms, ka "Apple" atlicis sava automobiļa izstrādi un atlaidis vairākus simtus darbinieku no aptuveni tūkstoša, kuri strādāja pie šī projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!