Foto: AP/Scanpix/LETA

Apšaudē "Mercedes-Benz" rūpnīcā Vācijas dienvidrietumos nogalināti divi cilvēki. Ražotnē Zindelfingenā ienācis 53 gadus vecs vīrietis un atklājis uguni, nošaujot divus 44 gadus vecus vīriešus. Viens no cietušajiem mira notikuma vietā, otrs vēlāk slimnīcā. Neviens cits incidentā necieta, vēsta BBC.

"Mercedes-Benz" rūpnīcas apsardzes darbinieki aizdomās turamo aizturēja un nodeva policijai.

Incidents noticis ap pulksten 7.45 pēc vietējā laika, paziņoja Ludvigsburgas pilsētas policija.

"Esam dziļi satriekti par traģiskajām ziņām no Zindelfingenas šorīt. Domās esam kopā ar cietušajiem, viņu ģimenēm un visiem kolēģiem rūpnīcā," vēstīts "Mercedes-Benz" uzņēmuma paziņojumā.

"Mercedes-Benz" norāda, ka apšaudē rūpnīcā iesaistītos cilvēkus nodarbinājis ārpakalpojumu sniedzējs – loģistikas firma.

Kā vietējiem medijiem pastāstījuši no rūpnīcas izskrējušie strādnieki, šāvējs bijis autokrāvēja operators – viņš esot vienpatis un ar citiem kolēģiem darbā praktiski nav komunicējis. Iepriekšējā vakarā un arī liktenīgajā rītā viņam bijis strīds ar maiņas vadītāju. Kopumā esot bijuši seši šāvieni.

Traģēdijas skartajā Zindelfingenas rūpnīcas sektorā "Mercedes-Benz" ražo savu S-klases luksusa sedanu, darbs tajā tagad apturēts līdz nedēļas beigām, bet pārējie rūpnīcas sektori strādās ierastajā režīmā. Šajā ražotnē kopumā strādā aptuveni 35 000 cilvēku.

Vācijā ir vieni no stingrākajiem ieroču aprites likumiem Eiropā, un varas iestādes apgalvo, ka plāno tos padarīt vēl stingrākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!