Foto: Shutterstock
Tuvākajā laikā Alūksnē, Skolas un Brūža ielu krustojumā, paredzēts izvietot ceļa zīmes, kas no pulksten 23 līdz 6 aizliegs iebraukt ar automašīnām teritorijā aiz krustojuma, kuru nakts stundās iecienījuši "driftētāji".

Kā informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, krustojumā izvietos ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts" un papildzīmi "Pārējā papildinformācija". Autotransporta kustības ierobežojums attieksies uz iespēju iebraukt Brūža ielā aiz Skolas un Brūža ielas krustojuma un automašīnu stāvlaukumā pie Alūksnes Kultūras centra.

"Satiksmes ierobežojumi saistīti ar to, ka autovadītāji diennakts tumšajā laikā šajā teritorijā, kur ir mazintensīva satiksme, brauc agresīvi un lielā ātrumā, ar riepām bojā bruģēto stāvlaukumu pie Alūksnes Kultūras centra," sacīja Alūksnes novada pašvaldības Īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis.

Ja automašīna minētajā teritorijā, tātad arī stāvlaukumā, būs iebraukusi līdz pulksten 23, no stāvlaukuma tā izbraukt drīkstēs. Savukārt, ja laika posmā, uz kuru attieksies ierobežojumi, būs nepieciešams novietot automašīnu Alūksnes Kultūras centra tuvumā, to varēs izdarīt stāvlaukumos Dzirnavu un Skolas ielā.

Pašvaldības 2018. gada 28. jūnija noteikumi "Par transportlīdzekļu iebraukšanu Alūksnes pilsētas teritorijās, kas apzīmētas ar aizlieguma zīmi "Iebraukt aizliegts" un papildzīmi "Pārējā papildinformācija", kurā noteikts uzraksts "Izņemot ar Alūksnes novada pašvaldības atļauju"" nosaka kārtību, kādā pašvaldība izsniedz atļaujas transportlīdzekļu iebraukšanai tajās pilsētas teritorijās, kas apzīmētas ar minētajām ceļa zīmēm.

Saskaņā ar šiem noteikumiem teritorijās, kas ir apzīmētas ar iepriekš minētajām zīmēm, un laikā, kas norādīts uz papildzīmes, ar pašvaldības izsniegtu atļauju var iebraukt darba pienākumu pildīšanai, pakalpojumu sniedzēji, ar kuriem pašvaldībai ir noslēgts līgums par pakalpojumu (tirdzniecība, izklaides uz ūdens u.c.) nodrošināšanu teritorijās, remontdarbu vai būvniecības darbu veikšanas nodrošināšanai, kā arī pasākumu mākslinieciskās un tehniskās norises nodrošināšanai, skaidroja Aploka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!