Zviedrijas un Ķīnas kopuzņēmums "National Electric Vehicle Sweden" (NEVS) publiskojis nelielu ieskatu savā biznesa plānā saistībā ar "SAAB" automobiļu markas attīstību. Tuvākajā nākotnē ar šo marku plānoti četri jauni modeļi, ieskaitot apvidniekus, vēsta vietējais medijs "P4 Väst" ar atsauci uz NEVS vadītāju Matiasu Bergmanu.

Pēc Bergmana vārdiem, "SAAB" attīstībā plānots investēt milzīgus līdzekļus "miljardiem kronu" (jeb simtiem miljonu eiro) apmērā. Šīs investīcijas ļaus autoražotāju atjaunot par "vienu no lielākajiem industriālajiem projektiem Zviedrijā". NEVS plāno atjaunot darbu "SAAB" rūpnīcā Trollhetenā jau 2016. gada vasarā un atkal darbā pieņemt strādniekus.

Kā precizē izdevums "Expressen", sākotnēji Zviedrijā plānots tikai krāsot automobiļu virsbūves, kas tiks nogādātas uz Ķīnu montāžai. Vispirms jaunos "SAAB" varēs nopirkt tikai Ķīnā, bet pēcāk to tirdzniecību atjaunos arī Zviedrijā, tomēr tas nenotiks ātrāk par 2017. gadu.

Autoražotāja plānā ir izstrādāt un ražošanā ieviest trīs apvidus automobiļus – pilsētas satiksmei, vidēja izmēra un kompaktu "sportisko" apvidnieku. Tie būšot izgatavoti uz jaunās platformas, kurā izmantotas iestrādnes vēl no "Phoenix" projekta, kuru "SAAB" paspēja pabeigt vēl pirms sava bankrota 2011. gadā.

Tomēr pirmais uz ražošanas konveijera nonāks sedans ar elektromotoru, kas izgatavots uz "SAAB 9-3" modeļa bāzes. Šis spēkrats ar 140 ZS elektromotoru tika parādīts vēl pagājušā gada vasarā, bet sērijveida ražošanā tā arī nenonāca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!