Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Grand Prix Events", kas organizē trases dienas superauto īpašniekiem, noorganizējusi rekorda braucienu ar tuk-tuku jeb trīsriteņu motorizēto taksometru, Vācijas leģendārajā Nirburgringas trasē.

Tuk-tuks 20,6 kilometru garo trasi nobrauca 31 minūtē un 49 sekundēs ar vidējo braukšanas ātrumu 39 km/h. Salīdzinājumam – pat 60. gadu "Trabant P50" ar 20 ZS motoru šo trasi spējis nobraukt 16 minūtēs. 84 zirgspēku "smart fortwo" Nirburgringas trasi izbrauc 12 minūtēs, bet 106 ZS jaudīgā krievu "Lada Kalina Sport" – 10 minūtēs.

Tikmēr šobrīd visātrākais sērijveida priekšpiedziņas auto "Renault Megane RS Trophy-R" šo 20 km trasi nobrauc septiņās minūtēs un 40 sekundēs, bet absolūtais rekords sērijveida spēkratiem ir sešas minūtes un 45 sekundes, ko uzstādījis "Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ".

Tuk-tuks ir populārs transportlīdzeklis dienvidaustrumu Āzijā. Tā divcilindru motors attīsta 23 zirgspēku jaudu, bet spēkrata pašmasa ir 390 kilogrami.

Nirburgringas braucienā motorikšu pilotēja kāds vārdā nenosaukts sacīkšu pilots no Vācijas, bet par tā pasažieriem kļuva "Grand Prix Events" kompānijas vadītāji Peters Ternstrēms un Bjorns Lagerkrancs. "Tas bija ļoti baisi. Tricikls bija ļoti nestabils. Vairākos līkumos braucām uz diviem riteņiem. Mēs vairs nekad to nemēģināsim atkārtot!" kungi paziņoja uzņēmuma sociālo tīklu profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!