Divi entuziasti no Vācijas noslēguši 18 dienu ceļojumu pa Austrāliju, ar vēja enerģijas automobili nobraucot 4 800 kilometru un šķērsojot visu kontinentu.

"Wind Explorer" automobili konstruējis viens no ceļotājiem – inženieris Štefans Zimmerers. Vēja enerģijas transportlīdzekļa svars ir 200 kilogramu, jo tā virsbūve izgatavota no oglekļa šķiedras, bet šasija – no alumīnija.

Šis transportlīdzeklis aprīkots ar elektromotoru, kas piedzen aizmugurējos riteņus, kā arī 8 kWh litija jonu akumulatoru komplektu.

"Wind Explorer" maksimāli spēj sasniegt 80 km/h, tomēr ekonomiskākais braukšanas ātrums tam ir 45–60 km/h. Ar vienu uzlādi automobilis spējīgs nobraukt 300 līdz 430 kilometru distanci.

Akumulatoru uzlādēšana šim automobilim notiek neparastā veidā – tajā ir iebūvēta 1 kW vēja turbīna ar saliekamiem rotoriem un mastu. Vēja turbīnas svars ir 20 kilogramu un tā tiek uzslieta sešu metru augstā mastā ar 2,7 metru rādiusa rotoriem.

"Wind Explorer" ceļotāji ar šo transportlīdzekli uzstādījuši trīs pasaules rekordus – kontinetna šķērsošana ar vēja enerģijas transportlīdzekli, visgarākais pa sauszemi nobrauktais ceļa posms ar vēja enerģiju, kā arī garākā distance (493,5 km), kas veikta ar vēja enerģijas transportlīdzekli 36 stundās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!