Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Cadillac" uzsākusi izstrādi pusautomātiskai autovadīšanas sistēmai "Super Cruise". Tā spēs patstāvīgi kontrolēt stūres vadību, paātrinājumu, bremzēšanu un iekļauties ceļu satiksmes plūsmā. Ražotājs norāda, ka tamlīdzīga sistēma "Cadillac" sērijveida modeļos varētu nonākt 2015. gadā.

"Super Cruise" sistēma darbojas, izmantojot datus, ko iegūst speciālas kameras, radari, ultraskaņas sensori un GPS navigācijas sistēma. Autopilots spēs ne tikai paātrināties un nobremzēt automobili, bet arī braukt precīzi pa joslas vidu, pateicoties iegūtajiem GPS koordināšu un navigācijas karšu datiem.

Tomēr "Super Cruise" sistēma nedarbosies gadījumā, ja nav redzams ceļa horizontālais apzīmējums un sliktos laika apstākļos, piemēram, miglā.

Jau rakstījām, ka tamlīdzīgus autopilota prototipus izstrādājuši arī "BMW", "Volkswagen" un "Volvo". Vāciešu tehnoloģija ļauj automobilim autopilota režīmā veikt arī joslu maiņu un apsteigšanas manevrus. Savukārt "Volvo" tehnoloģija ļaus braukt kolonnā aiz priekšējā automobiļa.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!