Foto: Andrejs Zavadskis

Latvijā pazīstamais fotogrāfs Andrejs Zavadskis savā "Facebook" profilā publicējis fotoattēlus ar šodien piedzīvoto negatīvo pārsteigumu – viņa "Volvo" automobilim Ķengaragā garnadzis nozadzis priekšējos lukturus. Jāatzīmē, ka aizvadītā gada laikā "Volvo" markas automobiļu lukturu zādzību skaits tikai pieņēmies spēkā.

Noziegums noticis Ķengaragā. Kā pie fotogrāfijām norāda Zavadskis, garnadzis no sākuma mēģinājis izsist autovadītāja puses logu. Ņemot vērā, ka tam bija aizsargplēve, garnadzis mēģinājis ar lauzni logu nolaist lejā. Arī tas viņam nav izdevies, tad nu viņš ar lielāku spēku šī loga stiklā caurumu tomēr izsitis.

Piekļūstot "Volvo" salonam, zaglis atvēra motora pārsegu, lai atvieglotu priekšējo lukturu izņemšanu. Diemžēl "Volvo" automobiļiem tas ir ļoti viegli un, galvenais, ātri izdarāms – jāizvelk tikai stienītis, kas tos nofiksē vietā, un jāatvieno elektrības vadi. Savā ziņā cietušajam paveicies, ka zaglis izdauzījis logu, kas nomaiņā ir lētāks, nekā ar lauzni atlocījis motora pārsega malas, lai piekļūtu lukturiem.

Atgādinām, ka saskaņā ar apdrošinātāju sniegto informāciju visbiežāk zog "Volvo XC90", "XC70", "XC60" un "S60" modeļa lukturus. Pārsvarā šādas zādzības nodara pusotra līdz trīstūkstoš eiro zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!