Foto: Publicitātes foto

Britu sportisko automobiļu ražotājs "Aston Martin" oficiāli atklājis vairāk nekā 1000 zirgspēku jaudīgo V12 atmosfērisko benzīna dzinēju, kas izstrādāts sadarbībā ar "Cosworth" un kas tiks uzstādīts "Aston Martin" superauto "Valkyrie".

Neskatoties uz to, ka V12 motors neizmanto turbopūtes sistēmu, tas atbilstot pašlaik spēka esošajiem ekoloģiskajiem standartiem un tādējādi ir izmantojams arī koplietošanas satiksmei paredzētajos automobiļos.

6,5 litru V12 motors attīsta 1014 ZS jaudu pie 10 500 apgr./min, turklāt šī dzinēja maksimālie apgriezieni sasniedz 11 tūkstoš apgr./min atzīmi. Maksimālais griezes moments sasniedz 740 ņūtonmetru pie dzinēja septiņtūkstoš apgriezieniem minūtē. Šis motors sver 206 kilogramus un tā konstrukcijā izmantotas dažādas F-1 tehnoloģijas, tostarp titāna sakausējuma virzuļi un klaņi.

Pagaidām "Aston Martin" detalizētāku informāciju par "Valkyrie" tehniskajiem risinājumiem neatklāj. Tomēr iepriekš kļuva zināms, ka šis superauto izmantos hibrīda sistēmu, kuras elektrisko daļu izstrādā horvātiešu elektrisko superauto ražotājs "Rimac".

"Aston Martin Valkyrie" virsbūve un šasija praktiski pilnībā būs izgatavota no oglekļa šķiedras. Maksimāli atvieglināti būs arī lukturi un pat "Aston Martin" emblēma – šie elementi būšot par 99,4% vieglāki nekā citos šīs markas superauto.

Pavisam plānots izgatavot 150 eksemplāru "Aston Martin Valkyrie" superauto, kuram būs arī pieejama sacīkšu trasēm paredzētā versija "AMR Pro". Lai arī pirmie klienti savus spēkratus saņems, sākot ar nākamo gadu, visi šī modeļa eksemplāri jau esot rezervēti. Cena netiek atklāta, tomēr nozarē mēļo, ka tā esot ap trim miljoniem mārciņu (3,33 miljoni eiro).

F-1 bolīdiem līdzīgo "Aston Martin Valkyrie" dzinēja skanējumu var paklausīties šajā video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!