Foto: EP/Scanpix/LETA

ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) veic izmeklēšanu pret Japānas autobūves uzņēmumu "Nissan Motor" saistībā ar vadītāju atalgojumu, teikts pirmdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

"Es varu apstiprināt, ka mēs esam saņēmuši SEC pieprasījumu un mēs pilnībā sadarbojamies," norāda "Nissan" preses pārstāvis Nikolass Maksfīlds.

Detalizētāku informāciju viņš gan sniegt atteicies.

Tikmēr ziņu aģentūra "Bloomberg" vēsta, ka SEC izmeklēšana koncentrējas uz to, vai "Nissan" atbilstoši sniedzis informāciju par vadītāju atalgojumu un nodrošinājis pietiekamus kontroles pasākumus, lai novērstu neadekvātu maksājumu veikšanu.

Ziņas par šādu izmeklēšanu izskan laikā, kad "Nissan" skāris bijušā padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna apcietināšanas skandāls.

Gosns 19. novembrī tika aizturēts Japānā saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns Japānā atbrīvots gan no "Nissan", gan "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amata.

Savukārt pagājušajā nedēļā Francijas autobūves uzņēmums "Renault" padomes sanāksmē arī izraudzījās jaunu kompānijas vadītāju un padomes priekšsēdētāju, nomainot Gosnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!