Foto: DELFI Aculiecinieks

Pirms pāris dienām Rīgā redzētās daiļavas uz motocikliem, kuras atkailinājās autovadītāju priekšā, izrādījusies laipnas satiksmes kampaņa, ko organizē Latvijā lielākā motociklistu vortāla Motopower.lv komūna.

Kampaņa "Motociklistu redzi? Palaid to... tas var būt patīkami!" aicina uz savstarpēju sapratni un mudina autovadītājus sastrēgumā starp joslām palaist motobraucējus, ja ir tāda iespēja. Tomēr motociklisti Rīgas ielās plāno arī citas akcijas, kurās demonstrēs, kā potenciāli saspringtas situācijas var pārvērst patīkamā komunikācijā un kā šāda saskarsme no atsevišķām epizodēm var kļūt par pozitīvu, pastāvīgu un satiksmes drošību uzlabojošu ieradumu.

"Izvēlētie akcijas dalībnieku paņēmieni kādam var šķist nedaudz
izaicinoši – no sabiedriskās kārtības vai satiksmes noteikumu burtiskas izpildīšanas skatu punkta. Tomēr, ja tieši tas ir vajadzīgs, lai pievērstu uzmanību, neliela, pozitīva provokācija ir attaisnojama," uzskata akcijas organizators un Motopower.lv vadītājs Anrijs Anspoks.

"Pagājušā gada motosezonas laikā uzvirmoja asas, nereti pat ļoti agresīvas diskusijas, izskanot viedoklim, ka motociklisti sev pieprasa kaut kādas īpašas tiesības. Ar šo akciju mēs gribam parādīt, ka drošība un pozitīva saskarsme ir abpusējas domāšanas un rīcības rezultāts un ka autobraucējiem un motociklistiem vienam otru nevajadzētu uztvert kā oponentus," uzsver akcijas rīkotājs.

Akcija ilgs visu mēnesi, un motobraucēji plāno to veikt katra gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!