Foto: Publicitātes foto

Britu komiķis Rovans Atkinsons, kurš atpazīstamību pasaulē ieguvis kā Mistera Bīna lomas atveidotājs, pārdevis savu "McLaren F1" superauto par astoņiem miljoniem sterliņu mārciņu (10,86 miljoni eiro).

Pēc Londonas auto dīlera "Taylor & Crawley" pārstāvju vārdiem, interesi par šo automobili izrādīja potenciālie pircēji no visas pasaules, tomēr rezultātā pircējs tika atrasts turpat Lielbritānijā.

Atkinsons šo savulaik pasaulē visātrāko superauto iegādājās 1997. gadā par 640 tūkstošiem mārciņu. Kopš tā laika viņš ar to nobraucis 66 tūkstošus kilometru un paspējis avarēt divas reizes – 2009. un 2011. gadā.

Pēdējā incidentā britu komiķis nespēja šo superauto novaldīt uz slapja ceļa un ietriecās kokā. Pats Atkinsons tika sveikā cauri ar pleca traumu.

2013. gadā aktieris saņēma rekorda augstu apdrošināšanas izmaksu – 910 tūkstošus mārciņu (1,2 miljoni eiro). Šī summa pārsniedz automobiļa sākotnējo iegādes cenu, jo tā tirgus cena bija pieaugusi seškārtīgi – līdz 3,5 miljoniem mārciņu. Sadauzītais superauto tika pilnībā atjaunots "McLaren" rūpnīcā.

Atgādinām, ka "McLaren F1" tika ražots periodā no 1992. līdz 1998. gadam. Pasaulē visātrākā sērijveida auto titulu tas noturēja līdz 2005. gadam, kad to atņēma 1001 zirgspēku jaudīgais "Bugatti Veyron".

"McLaren F1" aprīkots ar BMW izstrādātu 6,1 litra V12 atmosfērisko motoru, kas attīsta 627 zirgspēku jaudu. Tas ļauj britu superauto no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,2 sekundēs un maksimāli sasniegt 372 km/h.

Pavisam tika izgatavotas tikai 106 vienības "McLaren F1" automobiļu, no kuriem tikai 64 eksemplāriem ir pielaide braukšanai pa koplietošanas ceļiem.

Starp citu, Atkinsons savu "McLaren F1" bija aizlienējis raidījumam "TopGear", kurā tas tika salīdzināts ar "Bugatti Veyron":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!