Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījuma viesis būs moto braucējs Didzis Grundulis, kurš skatītājus iepazīstinās ar strītbaikfrīstaila kustību Latvijā un šīs komūnas aktuālākajiem notikumiem. Didzis uz studiju ieradies ar savu motociklu, kas nozīmē, ka bez moto triku izmēģinājumiem neiztikt.

Jau 28. jūlijā Ventspilī sacensībās "Ghetto Stunt" pulcēsies pasaules meistarīgākie strītbaikfrīstaila braucēji. Pasākuma organizators, virtuozais strītbaikfrīstaila braucējs Didzis Grundulis sarunā ar raidījuma vadītājiem Paulu Timrotu un Ilmāru Līkumu stāsta, ka šogad sacensības priecēs ar daudziem izciliem pasaules līmeņa braucējiem. Didzis patiesi piestrādājis pie sportistu piesaistes – Ventspilī savas prasmes rādīs pat pasaules labākais strītbaikfrīstaileris Maiks Jensens (Mike Jensen).

Sportists arī atklāj, ka sacensību dalībnieku iecienītākie triki ir lēkāšana ar motociklu, turpretim skatītājos lielāku sajūsmu izraisa agresīvāks stils un liels ātrums. Šādi triki ir biedējošāki un arī daudz bīstamāki. Motosportists ir pārliecināts, ka strītbaikfrīstaila braucējus vieno vēlme gūt šīs asās izjūtas un saņemt skatītāju atzinumu. Un pat neveiksmīgs triks vai kritiens var sniegt prieku, ja vien skatītāji novērtē centienus un apbalvo sportistu ar aplausiem.

Stāsti par moto trikiem iedvesmojuši Paulu Timrotu izaicināt Ilmāru Līkumu apgūt daudzu motobraucēju vidū populāro triku – braukšanu uz motocikla aizmugurējā riteņa jeb tautā sauktu par "paraušanu ratā". Didzis pat ir gatavs Ilmāru apmācīt. Vai Ilmārs Līkums piekritīs šādai avantūrai, var uzzināt jaunākajā "Ātruma cilts" raidījuma sērijā.

Bet Artūrs Virbulis piedāvā iepazīt tradīcijām bagāto Rudskogenas festivālu. Norvēģijas nekurienē, trasē starp klintīm un mežiem kaislīgākie auto fani apvienojas, lai pamatīgi iztrakotos ar jaudīgiem spēkratiem. Rudskogenā nevienu nepārsteigsi ar 500 zirgspēku auto, jo festivālā iespējams sastapt pat 2500 zirgspēku "muskuļus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!