"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Raidījuma studijā viesojas biedrības "Adventure Team Latvia" dalībnieks Jānis Traubergs, kurš kopā ar domubiedriem aizvadījis trakulīgu ekspedīciju ar motocikliem pa Vidusāzijas valstīm, ceļā sastopoties ar bruņotiem karavīriem un nepielūdzamiem laikapstākļiem.

Moto entuziasts Jānis Traubergs kopā ar biedriem tikko atgriezies no Vidusāzijas un sarunā ar "Ātruma cilts" vadītājiem Paulu Timrotu un Ilmāru Līkumu stāsta, ko patiesībā nozīmē ar motociklu aizbraukt līdz Ķīnas robežai.

Ekspedīcijas mērķis bija izbraukt slaveno Zīda ceļu un Pamira lielceļa maršrutu, aplūkojot deviņas valstis. To vidū arī Dagestānu, Čečeniju un Afganistānu. Tur "Adventure Team Latvia" oficiāli kļuva par pirmajiem ārvalstu motociklistiem, kuri saskaņoja un veica moto braucienu.

Šis Jānim Traubergam nav pirmais tāda veida piedzīvojums ar moci. Iesildīšanos viņš sāka ar Norvēģiju, kam sekoja moto tūre pa Balkānu valstīm un divu nedēļu brauciens pa Maroku. Jānis uzskata, ka lielisks palīgs šādu braucienu plānošanā ir internets – ceļotāju "YouTube" video un blogu ierakstos iespējams atrast visu nepieciešamo informāciju gan par vīzām, gan ceļojuma maršrutiem.

Artūrs Virbulis skatītājiem sagatavojis stāstu par leģendāro "Mercedes-Benz" autosporta komandu, kas vairāk nekā pirms 20 gadiem sāka iekarot GT sacīkšu pasauli. "Mercedes" šajā klasē gāja kā pa kalniem – sākot ar sarežģītu un slepenībā veiktu konkurējošās komandas auto pārbūvi, beidzot ar dramatiskām pilotu Vēbera un Dambreka avārijām Lemānā. Toreiz "Mercedes" paziņoja, ka turpmāk Lemānas sacīkstēs nepiedalīsies, taču nu ir izskanējušas ziņas, ka komanda pēc 20 gadu pauzes tomēr varētu atgriezties uz sacensību trases starta. Ko par to saka "Ātruma cilts" eksperti, skaties jaunajā raidījumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!