"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz rubrikā "Bez ABS" viesojas Amerikāņu auto kluba tehniskais konsultants Dins Ziemelis, kurš skatītājus iepazīstina ar paša rokām restaurētu amerikāņu retro skaistuli – 47. gada "Cadillac Series 62".

Šī "Cadillac" braukšanas komforts ir tik augsts, ka ar to ir bauda pārvietoties pat pa Krišjāņa Barona ielas bruģi. Savukārt degvielas tvertnes vāciņa atrašana gan var kļūt par pārbaudījumu.

Dins Ziemelis visu mūžu nodarbojas ar amerikāņu spēkratiem un savulaik saņēma ļoti kārdinošu piedāvājumu – restaurēt 47. gada "Cadillac Series 62". Auto sākotnēji bija ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, jo iepriekšējais īpašnieks "uz ātru roku" neprasmīgi to restaurēja retro auto izstādei, tāpēc atjaunošanā nācās ieguldīt lielu darbu.

Dins Ziemelis sarunā ar Paulu Timrotu skaidro, kādēļ, par spīti amerikāņu retro auto prasīgumam, šie spēkrati viņu tik ļoti aizrauj un cik bieži ir iespējas restaurēt vecās amerikāņu mašīnas.

Apskatot unikālo auto, Pauls ar Dinu ielūkojas arī zem viļņotā "Cadillac" pārsega, kur skatam paveras 6,6 litru V8 motors ar 300 zirgspēku jaudu. Paulu Timrotu sajūsmina arī citas auto detaļas, to vidū iespaidīga izmēra bremžu sistēma. Lai parādītu ne vien auto vizuālo eleganci, bet arī komfortablo braukšanu, abi dodas testa braucienā, un skatītājiem ir iespēja ielūkoties, cik neparasts izskatās arī auto salons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!