"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots tiekas ar "fiksīšu" karali Tomu Alsbergu, kurš ar velosipēdu pievarējis ceļu no Latvijas līdz Turcijai. Izrādās, ka pat pieredzējušam riteņbraucējam šāds ceļojums nebūt nav viegls.

Toms Alsbergs ir paveicis šķietami neiespējamo un nieka 17 dienās ar riteni mērojis tālo ceļu līdz Turcijai. Sarunā ar Paulu Toms atklāj, kādēļ nolēma īstenot sarežģīto braucienu un doties ceļojumā ar riteni uz kūrortvalsti, kur atpūtnieki tradicionāli nokļūst ar lidmašīnu. Toms arī dalās savos iespaidos un pieredzē, kādas ir velo ceļošanas priekšrocības salīdzinājumā ar sabiedrisko transportu vai privāto auto.

Lai gan Tomam riteņbraukšana nudien nav sveša, viņš atzīst – nācās saskarties ar dažādiem, pat viņa lielajā pieredzē neredzētiem un negaidītiem izaicinājumiem. Skatītājiem ir iespēja ielūkoties arī Toma video atmiņās par gleznainajiem skatiem un sūrajiem dažādu valstu neceļiem, kurus viņš centās pievarēt ar vairāk nekā 30 kg smago, līdzi paņemto ekipējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!