"Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju" piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz studijā viesojas pasaules apceļotājs Mārtiņš Sils, kurš pie motocikla stūres paveicis šķietami neiespējamo – braucienu Austrālija - Latvija. Mainīgā un izaicinājumiem bagātā daba, saindēšanās, mugurkaula operācija – Mārtiņš ceļojuma laikā piedzīvojis daudz.

Pēc moto brauciena pa Austrāliju un atpakaļ uz Latviju piedzīvojumu meklētājs Mārtiņš Sils tagad var lepoties, ka viesojies visos kontinentos, nobraucot 203 tūkstošus kilometru. Arī viņa motocikls tagad ir kļuvis par vienīgo divriteņu spēkratu ar Latvijas numurzīmi, kas apbraucis pasauli, šķērsojot 85 valstu robežas.

Sarunā ar raidījuma vadītājiem Paulu Timrotu un Ilmāru līkumu Mārtiņš atklāj, kā viņam izdevās nobraukt tik lielu attālumu un kuru valsti ceļotājs tomēr iesaka apbraukt ar līkumu.

Uz sarunu Mārtiņš Sils līdzi paņēmis arī vērtīgu ceļojuma artefaktu – autentisku bumerangu. Kā apceļotājs tika pie Austrālijas aborigēnu ieroča un kādu dāvanu viņš sagatavojis Paulam un Ilmāram, var uzzināt jaunākajā "Ātruma cilts" sērijā.

Savukārt Ilmārs Līkums atgriežas pie Paula eksperimenta – 1000 eiro vērtā, metinātā KIA. Pauls atklāj, ka pārdot auto izrādījās krietni grūtāk nekā sākotnēji šķitis un palīgā nācās saukt pat auto dīleri.

Bet Artūrs Virbulis nāk ar stāstu par neparastām auto sacīkstēm. To vidū, piemēram, "SsangYong" pikapu autošosejas sacīkstes Jaunzēlandē, ASV "Dodge Ram" busiņu braucieni un Lielbritānijas trīsriteņu auto sacensības ar vareniem kūleņiem. Raidījuma vadītāji analizē daudzveidīgos braucamos, sacensību noteikumus un brīžiem nespēj valdīt smieklus par šiem autosporta brīnumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!