"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījums dodas uz Rīgas Motormuzeju, lai izpētītu izstādē "Garāža" apskatāmos unikālos, antīkos spēkratus.

Izstāde "Garāža" tapusi sadarbībā ar Latvijas Antīko automobiļu klubu, un tajā atlasīti septiņi dažādu laiku un stilu automobiļi. "Ātruma cilts" vadītājs Pauls Timrots kopā ar izstādes kuratoru Linardu Zandovski un Rīgas Motormuzeja galveno restauratoru Gunāru Dortānu dodas iepazīt autobūves pērles un pasaules mēroga retumus.

"Garāžas" eksponātu vidū ir 1987. gada "Rolls Royce" jeb bagāta vīra spēļmantiņa ar Karla Lāgerfelda dizaina krokodilādas sēdekļiem, televizoru atpakaļskatam un citām tā laika ekstrām.

Izstādē apskatāms arī vecākais spēkrats Baltijā – 1911. gada tvaika auto "Stanley model 63 Toy" un Rīgas šķūnītī atklātais retums, pēdējais pirmskara "Audi" modelis "920" ar priekšpiedziņu. Tāpat arī antīko auto entuziastiem ir iespēja aplūkot vienu no retajiem līdz mūsdienām saglabātajiem "Cadillac Fleetwood V16 series 37-90" limuzīnu, kādu līdz 1940. gadam izmantoja arī Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis, un citus iespaidīgus vēsturiskos braucamrīkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!