Foto: Publicitātes foto

Vācijas automašīnu ražotājs "Audi", kas ir "Volkswagen" meitasuzņēmums, piektdien brīvprātīgi atsaucis līdz 850 tūkstošiem automašīnu, paziņojot, ka tas palīdzēs samazināt dzinēja izmešus.

""Audi" mērķis ir saviem klientiem nodrošināt dīzeļdegvielas dzinēju dzīvotspēju nākotnē un sniegt savu ieguldījumu gaisa kvalitātes uzlabošanā," Bavārijā bāzētā kompānija norādīja paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Automašīnām, kuras tiek atsauktas, bez maksas tiks atjaunināta programmatūra, kas "vēl vairāk uzlabos to izmešu rādītājus reālas braukšanas apstākļos atbilstoši pašreizējām juridiskajām prasībām", piebilsts "Audi" paziņojumā.

Atsaukums attiecas uz automašīnām ar sešu un astoņu cilindru dīzeļdegvielas dzinējiem, kas atbilst izmešu standartiem "Euro 5" un "Euro 6", informēja kompānijā, tostarp dažas automašīnas ir māteskompānijas "Volkswagen" un māsaskompānijas "Porsche" ražojumi, kas aprīkoti ar "Audi" dzinējiem.

Piedāvājums atsaukto automašīnu īpašniekiem izstrādāts, cieši sadarbojoties ar Vācijas Federālo motorizēto transportlīdzekļu pārvaldi (KBA) norādīja "Audi".

Pirms dažām dienām "Mercedes-Benz" un "Smart" ražotājs "Daimler" brīvprātīgi atsauca vairāk nekā trīs miljonus Eiropā pārdotu automašīnu ar dīzeļdegvielas dzinēju.

Vācijā un citviet pasaulē spiediens pret automašīnu ražotājiem ir pieaudzis, kopš 2015. gadā "Volkswagen" atzina, ka 11 miljoni automašīnu ar dīzeļdzinēju ir aprīkotas ar slēptām ierīcēm, kas ļauj manipulēt ar izmešu rādījumiem.

Politiķi Vācijas federālā un reģionālā līmenī cenšas rast veidus gaisa piesārņojuma no dīzeļdzinējiem mazināšanai, daži pat ir ierosinājuši aizliegt automašīnas ar tādiem dzinējiem pilsētu centros.

"Audi" savā paziņojumā pauda cerību, ka ar atsaukumu tiks novērsts iespējamais automašīnu ar dīzeļa dzinēju aizliegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!