Foto: Publicitātes foto

"Audi R8 e-tron" uzstādījis apļa laika rekordu leģendārajā Nirburgringas trasē, Vācijā, sērijveida elektromobiļiem. Ar sacīkšu braucēju pie stūres "Audi R8 e-tron" 20,8 kilometrus garo trasi veicis astoņās minūtēs un 9,099 sekundēs.

Tādējādi "Audi R8 e-tron" ir tikai par piecām sekundēm šajā trasē lēnāks par tā modifikāciju ar 4,2-litru V8 atmosfērisko benzīna dzinēju, bet par minūti un 25 sekundēm lēnāks nekā šī modeļa versiju ar V10 motoru. Līdzvērtīgu apļa laiku "Audi R8 e-tron" elektromobilim uzstādījis "Audi RS4", "BMW M6" (E63) un "Honda NSX-R".

Sportiskais elektromobilis aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas kopumā attīsta 308 zirgspēku jaudu un 820 ņūtonmetru griezes momentu, kā arī 49 kWh litija jonu akumulatoru komplektu. Automobiļa konstrukcijā plaši pielietots alumīnijs un oglekļa šķiedra, kas ļāvis "Audi R8 e-tron" masu panākt pēc iespējas zemāku, neskatoties uz samērā smagajiem akumulatoriem; tā pašmasa ir 1 780 kilogramu.

Līdz 100 km/h "Audi R8 e-tron" spēj paātrināties 4,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 200 km/h atzīmes. Tomēr rekorda uzstādīšanas braucienā tas tika atspējots.

Tirdzniecībā Eiropā "Audi R8 e-tron" nonāks šāgada beigās.

Atgādinām, ka absolūti visātrākais automobilis Nirburgringas trasē ir "Radical SR8 LM", kas Nordšlaifes apli veica sešās minūtēs un 48 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!