Foto: AP/Scanpix/LETA
Austrālijas federālā tiesa piektdien Vācijas autobūves koncernam "Volkswagen" noteica rekordlielu – 125 miljonu Austrālijas dolāru (77,2 miljonu eiro) – naudassodu par klientu maldināšanu saistībā ar dīzeļautomobiļu kaitīgajiem izmešiem.

Tiesa secinājusi, ka sākotnējais naudassods 75 miljonu Austrālijas dolāru (46 miljonu eiro) apmērā, par kuru uzņēmums vienojās ar Austrālijas regulatoru, ir acīmredzami neatbilstošs un ierosināja noteikt līdz šim valstī lielāko soda naudu par patērētāju tiesību aizsardzības noteikumu pārkāpumiem.

Taču "Volkswagen" uzskata, ka iepriekš noteiktais zemāka apmēra naudassods bijis godīgs un tuvākajās nedēļās izlems, vai iesniegt apelāciju pret šādu tiesas lēmumu.

"Volkswagen" pasaulē jau ir samaksājis miljardiem eiro soda naudās un kompensācijās patērētājiem šī skandāla dēļ, kas arī nopietni kaitējis šī uzņēmuma dīzeļautomobiļu tēlam.

2015. gada septembrī "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!