Foto: Publicitātes foto
No 11.aprīļa līdz 13.aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2014", kur starp krāšņajiem un skaļajiem autotūninga šova "Auto Exotica" eksponātiem būs sastopami arī klasiskie automobiļi, kuri nekrāj putekļus kādā muzejā, bet gan joprojām aktīvi tiek izmantoti autosportā vai ekspedīciju braucienos.

Austrumeiropas lielākajā autotūninga šovā "Auto Exotica" Latvijas Antīko automobiļu klubs savā stendā izstādīs "Youngtimer Rally" sacensību spēkratus. Īpaša pērle šajā stendā būs Latvijas un Krievijas sacīkšu komandas "Russo Baltic Racing" spēkrats - 1964. gada "Jaguar Mark II", kas 2012. un 2014. gadā piedalījies "Monte Carlo" klasiskajā rallijā. Neskatoties uz cienījamo 50 gadu vecumu, šī klasiskā britu sedana dinamika ir sportiska arī pēc mūsdienu standartiem, ļaujot braukt ar ātrumu vairāk nekā 200 km/h.

Vēl no "Youngtimer Rally" dalībniekiem būs 1972. gada "SAAB 99", 1979. gada "Volkswagen Golf GTI" un 1974. gada "VAZ 2103" jeb "trešais žigulis", kas ieguvis labākās restaurācijas titulu savā klasē un ir biežs viesis arī Padomju Tehnikas sekcijas salidojumos.

Savukārt patiesu padomju nostaļģiju uzjundīs "ZAZ kluba" stends, kur varēs aplūkot zaporožecus - gan vabolīti "ZAZ 965a", gan tautā par "ausaino" saukto "ZAZ 968a" divos eksemplāros. Viens no tiem pērn pabija ļoti garā ceļojumā, nobraucot vairāk nekā 5000 kilometru pa dzejnieka Raiņa dzīves takām - no Jelgavas līdz Kirovai (Krievija), kur Rainis trimdā dzīvoja četrus gadus, un atpakaļ.

No ārzemēm, īpaši kuplā skaitā no kaimiņvalstīm, uz šovu "Auto Exotica" ieradīsies vēl neredzēti un krāšņi spēkrati - to šogad izstādē būs vairāk nekā iepriekšējos gadus. Galvenās šova zvaigznes būs 800 zirgspēku jaudīgais "Nissan Juke R" un 1011 ZS jaudīgais 70. gadu amerikāņu muskuļauto "Dodge Challenger". Protams, neiztrūks arī vietējie autoentuziasti - kā privātpersonas un autoklubu pārstāvji, tā arī profesionāli autotūninga uzņēmumi. Tāpat "AutoExotica" ekspozīcijā varēs aplūkot vietējos dragreisa un drifta sacīkšu automobiļus.

Kā ziņots, starptautiskajā autoindustrijas izstādē "Auto 2014" vēl būs tādas tematiskās sadaļas kā "Auto" - jauni vieglie un apvidus auto; "Transports un tehnika" - komerctransports un industriālā tehnika, aprīkojums tranzīta un loģistikas nozaru uzņēmējiem; "Auto mehānika" - autoservisu aprīkojums, automobiļu remonta instrumenti un auto piederumi.

Izstādi "Auto 2014" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!