Foto: Publicitātes foto

Igaunijas policija Tallinā apturējusi un arestējusi autovadītāju, kas ar Latvijā reģistrētu "Mercedes-Benz" galvaspilsētas centrā traucās rekorda lielā ātrumā. Jau nākamajā rītā autovadītājs stājās administratīvās tiesas priekšā un saņēma bargāko iespējamo sodu par šādu pārkāpumu.

Naktī uz ceturtdienu, 13. maijā, uz Piritas ceļa (pēc konfigurācijas līdzīgs Krasta ielai Rīgā) policijas patruļa fiksēja un apturēja "Mercedes-Benz E63 AMG" sedanu ar Latvijas reģistrācijas numurzīmēm, kas apdzīvotajā vietā traucies ar 227 km/h, kaut šajā ceļa posmā atļauti ir tikai 50 km/h.

Policijas patruļdienesta vadītājs Varmo Reins Igaunijas portālam "Delfi" norādīja, ka savā dienesta pieredzē neatceras gadījumu, kad Tallinā būtu fiksēts kāds autovadītājs, kas traucies tik milzīgā ātrumā.

Pie stūres jaudīgajam "Mercedes-Benz" bija 32 gadus vecs vīrietis, kura izelpā alkohola koncentrācija netika konstatēta. Ar viņu pārkāpuma brīdī automobilī atradās vēl četri cilvēki.

Igaunijā sods par būtisku atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu ir bargāks nekā Latvijā pat par braukšanu alkohola reibumā. "Mercedes-Benz" vadītājs tika arestēts turpat uz vietas un nogādāts izolatorā, bet piektdien no rīta, 14. maijā, viņam notika administratīvā tiesa, kas lēma bargāko iespējamo sodu par šādu pārkāpumu – 30 dienas apcietinājumā un vadītāja tiesību liegumu uz vienu gadu.

"Par laimi, vēl līdz tam, kad, braucot tik milzīgā ātrumā, varēja notikt kas ļoti traģisks, ceļā patrāpījās policijas patruļa. Viņš apdraudēja dzīvību ne tikai sev, bet vēl arī četriem pasažieriem, kas tobrīd atradās automobilī. Tik lielā ātrumā autovadītājs nespētu laicīgi reaģēt uz kādu pēkšņu šķērsli –, ja notiktu sadursme ar kādu citu ceļu satiksmes dalībnieku vai infrastruktūras objektu, tad šodien diemžēl runātu par piecu jaunu cilvēku bojāeju," komentēja Reins.

Pārkāpējs traucās ar "Mercedes-Benz E63 AMG" sedanu (W213), kas ražošanā ir no 2016. gada. Šī modeļa sportiskā AMG modifikācija ir aprīkota ar 571 zirsgpēka jaudīgu V8 turbomotoru, kas ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties superauto cienīgās 3,5 sekundēs un maksimāli sasniegt 250 km/h (elektroniski ierobežots limits).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!