Foto: Publicitātes foto
Pieprasījums pēc automobiļu restaurācijas darbiem Latvijā palielinās no tādām valstīm kā Krievija, Vācija, Lielbritānija, Nīderlande, Beļģija un pat Singapūra, portālu "Delfi" informēja nozares uzņēmums "Riga Master Workshop". Šo un citu valstu klienti Latvijas meistariem priekšroku dodot augstās kvalitātes un samērīgās cenas dēļ.

"Riga Master Workshop" gadā vidēji restaurē astoņus klasiskus automobiļus, no kuriem praktiski visi pēc tam tiek eksportēti. Līdz šim vērtīgākā uzņēmumā restaurētā automašīna ir 1943. gada "Alfa-Romeo Sport Pininfarina", kā vērtība vairāk nekā pusmiljons eiro.

Vienas automašīnas atjaunošanas process var ilgt vairāk nekā gadu un restaurācijas darba izmaksas ir no 40 līdz 70 tūkstošiem eiro, kam papildus vēl jārēķina rezerves detaļu izmaksas, atklāj uzņēmums.

"Automašīnu restaurācija ir vaļasprieks, kas attīstījies par biznesu. Mēs uzskatām, ka pasaule pirms konveijeru rašanās bija daudz skaistāka, jo katra lieta bija īpaša, unikāla," uzsver Māris Bebris, "Riga Master Workshop" īpašnieks.

"Riga Master Workshop" restaurētās automašīnas ieguvušas vairākas godalgas un starptautiskus novērtējumus auto izstādēs un domubiedru saietos. Vācijas ietekmīgākais kvalitātes vērtētājs DEKRA restaurētajām automašīnām piešķīris novērtējumu "Labāks par jaunu" (2011.), bet klasisko auto izstādē Maskavā (2010.) un "Bremen Motor Show" (2010.) latviešu restaurētie auto saņēmuši apmeklētāju simpātiju balvas.

"Īstas dzīves garšu rada iespēja braukt ar klasisko automašīnu ikdienas satiksmē un padižoties ar to dažādās klasisko un sporta automobiļu izstādēs, pasākumos, pārbraucienos un sacensībās," uzskata Bebris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!