Aizvadītajā sestdienā, 13. jūnijā, vēlu vakarā tirdzniecības centra "Akropole" stāvlaukumā norisinājās neformālā pasākuma "CC Nation" sezonas atklāšana automobiļu entuziastiem. Pēc plašās un pretrunīgās rezonanses medijos un soctīklos, nedēļu pēc notikušā "CC Nations" organizators Sergejs nācis klajā ar paziņojumu, kurā atzīst pasākuma trūkumus un sola turpmāk ieviest kārtību, kā arī uzlabot drošību.

Visupirms Sergejs izsaka paldies tiem, kuri ieradās un ievēroja iepriekš izsludinātos noteikumus – nekādas riepu kūpināšanas, nekādas motoru rūcināšanas un nekādas mūzikas ducināšanas. Tomēr pēc aizvadītā pasākuma pašam "CC Nation" organizatoram sajūtas ir divējādas.

No vienas puses, Sergejs ir priecīgs, ka ir tik milzīgs individualizētu automobiļu entuziastu pulks, kas ir gatavs ierasties kopīgā pasākumā. Bet, no otras puses, "CC Nation" organizatoram ir žēl, ka ir cilvēki, kuriem ir vienaldzīgi pat viselementārākie kārtības noteikumi.

"CC Nation" organizators Sergejs aicina apmeklētājus apzināties, ka pasākums norisinās būtībā guļamrajonā un ka ir jāciena arī apkārtējie cilvēki. "Uz mūsu pasākumiem ierodas arī ģimenes ar bērniem, kas vēlas paskatīties uz skaistiem un krāšņiem automobiļiem. Tomēr viņus apdullina skaļas motora izplūdes sistēmas un dārdinātā mūzika. Tieši tādēļ esmu spiests neizsludināt nākamā pasākuma datumu, kamēr netiks atrisinātas drošības problēmas," video uzrunā pauž Sergejs.

Tāpat "CC Nation" rīkotājs atklāj, ka pēc pasākuma norises paša spēkiem savāc stāvlaukumā nomestos atkritumus. Tomēr atkritumi šobrīd esot mazākā problēma, ar ko nākas saskarties. Lai veicinātu drošības noteikumu ievērošanu "CC Nation" pasākumos, organizators apzinās, ka būs spiests piesaistīt vai nu valsts varasiestādes, vai privātu apsardzes firmu. Tomēr tie ir papildu finanšu izdevumi, kurus "CC Nation" nav gatavs segt, jo nevēlas pasākumā ieviest dalības maksu, tādējādi šķirojot apmeklētājus.

"CC Nation" organizators Sergejs norāda, ka nākamais pasākums būšot izšķirošs tam, vai tas turpināsies līdzšinējā formātā –, vai dalībnieki pēc šī paziņojuma spēs ievērot elementārākās sabiedriskās kārtības normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!